Egész kacsa sütésére ötletek/receptek?
Naranccsal, frissen szedett rozmaringgal (sokkal intenzívebb, mint a szárított, isteni), fokhagymával tömném meg:)
Mellé vajas, sóágyon sült héjában sült krumplit adnék.
A kacsa alá nem szabad zsiradékot tenni, és csak nagyon kevés víz kell alá. Az első órára mindig le kell takarni, aztán sütheted ropogósra (mikor leveszed a fóliát, tekerd fel a hőfokot!). Ha nagyon ropogósan szereted, akkor alaposan szárítsd meg sütés előtt, és egy órával előtte dörzsöld be sóval, hagyd állni...
Vízzel semmiképp ne locsolgasd, csak a belőle kisült zsírral szabad.
Én így szoktam elkészíteni:
annyi különbséggel hogy mielőtt elkészül előtte 3negyed órával rakok bele savanyú káposztát így tálalom a krumplipürével. Méz nagyon jó csavar benne.
Sütési fokot nem tudok,sima gázsütőbe csinálom nincs is hőfok rajta:) Láng alapján sütök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!