Hogy kell rizseshúst készíteni?
Figyelt kérdés
2009. nov. 23. 20:23
1/3 anonim válasza:
Csinálsz egy hagyományos pörköltet. A rizst megmosod (mondjuk egy bögrével), beleöntöd a kész pörköltbe (közben ne zárt el a gázt), felöntöd 2 bögre vízzel, ha forr a víz, lefeded és elzárod a gázt. Én így szoktam.
2/3 anonim válasza:
Apró kockára vágsz hagymát, üvegesre piritod, és ráteszed a kisebb kockákra felvágott húst. Erős lángon megpárolod, felöntöd annyi vizzel, hogy majdnem ellepje, fűszerezed sóval, borssal, kevés ételizesitővel, és majdnem puhára főzöd. Ha a vizet közben elpárologná, akkor pótolod.
Közben megtisztitasz egy nagyobb répát, és apró kockákra vágod, majd egy jó maroknyi fagyasztott borsó társaságában a húshoz adod. Pár perc főlés után korrigálod az izeket, hozzáadod az előzőleg alaposan megmosott rizst (hosszúszeműt), és a rizs mennyiségének megfelelő vizet. Ha a rizs puhulni kezd, beboritod az edényt, és fedő alatt, keverés nélkül hagyod állni még néhány percet. Igy fogsz főzni tökéletes rizottot.
Sok sikert!
3/3 anonim válasza:
A második válasz a jó én csak annyit tennék hozzá, hogy ha szereted a petrezselyem zöldet akkor azt is tegyél bele mert isteni finom ízt ad neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!