Mivel vendégeljem meg karácsonykor azt, akinek epeköve van és azt, aki lisztérzékeny?
Az epésnek a zsírra és a puffasztó ételekre kell nagyon figyelnie. tehát zsírszegény, natúr csirkemell, krumpli vagy rizskörettel, kevés zsiradékon párolt könnyű zöldségekkel.Töltöttkáposzta, pároltkáposzta messze elkerülendő. a tejtermék is irritáló lehet, a zsíros tejföl, a vastag vajkrémes süti pl.(ezeket sajnos tapasztalatból tudom )
a gluténost ne kínáld panírozott ételekkel (de a fentiből pl ő is ehet ), ha figyelmes akarsz lenni gluténmentes kenyeret veszel, és gluténmentes lisztből is sütsz valami sütit, vagy ebből csinálsz esetleg nokedli. ezekből viszont az epés is ehet bátran.
Biztos fogsz majd konkrét recepteket is kapni.
Szép gondolat, hogy figyelsz a vendégeidre.
Kellemes vendéglátást.
A lisztérzékeny = glutén-mentes kaját válogass, de valóban nagyon nézd meg, mert ha olyan valamit adsz elébe, amiben egy picike búzaliszt-alapú akármi belekerül, attól akár be is görcsölhet. Pl. fasírozottat összeállítol ha nem kenyérbéllel, de pl. zsemlemorzsával, ugyanúgy tele van gluténnel, mintha búzalisztből készített rántást adsz neki.
De nyugodtan ehet a pörköltből, és a bunda nélküli natúr-sültből, max. a köretet fogja mellőzni, míg az epe-köves inkább a szaft nélküli sülteket fogja körettel előnyben részesíteni.
Szóval nem lesz könnyű dolgod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!