Nálatok mi a menü általában karácsonykor?
Mivel anyukámék és anyósomék is hagyományos menűt főznek én így mindig valami mást, valami extrábbat. Egy fix. étel van benne a finn ribizlipite:) Eddig két karácsonyra főztem, de megvan a menű idénre is. A szokások miatt valami hal vagy halszerűség azért kell bele nálunk is:
2 éve:
előételnek: zelleres paradicsomos kagyló
leves: finn lazacleves
főétel: fehérboros fügével, mazsolával, aszalt barackkal és szilvával töltött sült karak
deszert: finn ribizlipite
1 éve:
Itt anyuéknál vacsiztunk, csak kellett valami otthoni is
Hidegtál (Volt benne tonhalas uborka a hal miatt)
ribizlipite
Idén ez lesz:
Igen én is gondolkozok már rajta:)
Kacsamáj egészben sütve hagymával
rántott békacomb
és persze a ribizlipite
Elküldenéd a pite receptet? Nagyon jól hangzik :)
Köszönöm,hogy írtál
1988-ban költöztünk külön, azóta nálunk ünnepelünk. Sajnos már nem kell kihúzni a 12 személyes asztalt...
Kötelező a halászlé,(horgászom), és Édesanyám (Ő az utolsó túlélő nagyszülő) diós-mákos bejglije.
Közötte általában kieszelek valami új, addig még nem főzött ételt. Eddig megették.
Szent este : Halászlé ,rétes
másnap : Hidegtál : sültek ,köretek,saláták ,gesztenye torta ,keleti csemege , képvíselő fánk ,sajtos rúd
beigli ,
halászlé tésztával, halszeletekkel
rántott és töltött húsok, majonézes saláta, párolt rizs és sült krumpli
bejgli, gyümölcskenyér, mézes krémes, mézes keksz, isler, linzer, kijevi krémes
Szenteste: Halászlé vagy gyümölcsleves vagy tárkonyos raguleves vagy amit éppen kívánunk ;)
Rántott hal, orosz hússalátával,majonézes krumplisalátával,rizzsel,krumplipürével
Flódni,Zserbó,Mézeskalács,Mézeskrémes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!