Kinel, milyen menuk lesznek karacsonykor? Sutik is erdekelnenek
Húsleves, halászlé
Rántott csirkemell, rántott hal
petrezselymes krumpli, hagymás krumpli
csalamádé, csemegeuborka, uborkasaláta, cékla
csíkos kekszes süti, mézeskalács, pudingos süti, bejgli (szaloncukor)
Süti: Bailys csokitorta, hókifli, sajtosrolo, habrolo, almás linzertorta, citromos keksz, tejfölös pogácsa, zserbo, vegyes truffel golyók.
Menu: 24-en vendégeink lesznek, ők rakott karfiolt rendeltek :) (Kulfoldon élünk, nekik ez nagyon különleges ételnek számít....)
25: Gourmette - asztali grillen sült pácolt csirkemell, fasirt golyó, sajt, zöldségek, sultkrumpli, majonézes krumpli, mártások.
26: vendégségbe megyünk.
Lazac terrine
Sült hízott kacsamáj
ribizlipite
Ez nálunk a 25. esti menű. Szenteste és 25.-én ebédkor férjem szüleinél, 26.-án meg az én szüleimnél leszünk.
A szokásos hagyományos menük nagyjából.Igaz már vagy harmadszor írom le, de sebaj, legalább gyakorolom a gépelést, úgyis béna vagyok benne :)
Szóval halászlé, rántotthal, házi csirkemájpástétommal töltött nagy karajtekercs, amit baconba burkolva sütök meg, majd ferdén szeletelve tálalok.Saláták majonézesek és frissek is. köretek krumplipüré, vajas petrezselymes krumpli,zöldéges rizs formázva.
a töltöttkáposzta is garantált a hiveimnek.
Sütik: diós-habos kocka (ez piskóta, főtt diós krémmel, gőzön felvert kemény tojáshabbal a tetején, amire olvasztott csokit csurgatok ), velence-szelet (ez mézes lapokból, pudingból, meggyből áll, az egyik lapot is bele kell tördelni a pudingos vajas krémbe. tetején csokimáz. isteni finom ) habos linzer, sós rudacskák egy nagyon egyszerű recepttel, ami sokáig elálló és porhanyós, finom.
egy nap vendégségbe is megyünk, a sütikből oda is viszek.
Két ünnep között fog készülni a kocsonya.
szerintem töltött káposzta és halászlé.én egyiket sem szeretem ezért csinálok egészben sült kacsát.húsleves az alap.
Süti:zserbó tuti lesz,talán madártejszelet
Ugy latom kezdenek a valaszok kicsit elhatarolodni a kerdestol,en azert leirom a mi menunket.
Varganyakremlevest terveztunk elso fogasnak,ez csaladi kedvenc unneptol fuggetlenul is gyakran keszitem. Foetelnek grillezett lazacot es garnelat csinalok safranyos jazminrizzel, ezt egy nyaralas alkalmaval kostoltam eloszor,azota a szerelmese vagyok. Egyszeruen nagyszeru fogas! Ehhez egy salatat is szeretnek,de meg nem tudom,mi illene a safranyhoz...
Desszertnek csokiszufle lesz, etcsokis es fehercsokis,mert megoszlik az izles ezen a teren.:)
Vendegvaro sutinek az adventi idoszakban keszitek dios- mandulas- mogyoros- kesudios puspokkenyeret etcsokival, es cantucci kekszet mandulaval es csokis poffeteget, ezt teszem ilyenkor az asztalra,ha beugranak a baratok vagy igazabol barki.:)
Kellemes unnepeket mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!