Majonézes céklasalátát szeretnék csinálni. A céklát mindenképpen meg kell főznöm?
Nyersen is jó és egészséges nagyon, de olyan ropogós, hogy azt csak az egye, aki szereti az egyébként is nyers zöldségeket.
Én a céklát alaposan megmosva felteszem főzni egy közepes vöröshagymával, 3-4 babérlevéllel, 10 szem feketeborssal, 3-4 borókabogyóval, egy teáskanál egész köménnyel, egy jó evőkanál sóval. (a sót a víz felforrása után teszem bele, mert lassítja a forrást.) ha teljesen puha akkor hidegvízben lehűtöm. A héja mint a bőr, szinte magától leválik.
Én kockákra vágom majonézes saláta esetében.
A majonézt a szokásos módon mustárral, citromlével, kis porcukorral, őrölt borssal ízesítem, tejföllel lazítom, majd összekeverem az ízletes főtt céklával. olyan finom a fűszeres lében főve, hogy magában is meg lehetne enni :)
(Persze én a majonézes krumplit is először elkészítem hagymás -ecetes-cukros lében, majd éjszakai érés után leszűrve keverem össze a majonézes mártással)
A cékla, amit írtam másfél kiló szokott lenni, kb 6-7 közepes szem. ennyi fér a fazekamba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!