Mivel fűszerezitek a töltött káposztát?
Egyáltalán ki hogyan készíti? Én pirított füstölt szalonna zsírjában üvegesre dinsztelem a vöröshagymát és egy apróra vágott paradicsomot, + só, bors, pirospaprika. Erre terítek egy réteg savanyúkáposztát (ha nagyon savanyú, mosva), rá a töltelékek, tetejére megint káposzta. Felöntöm annyira, hogy éppen ellepje, kicsit utána sózok, borsozok, ha kell és lassú tűzön, fedő alatt megfőzöm. Ha kész, 1 kanál lisztet elkeverek 1 doboz tejfölben és azzal behabarom.
Mivel tehetném még finomabbá?
Nagyon köszönöm mindenkinek!
Utolsók, kérlek, ne kapjatok már össze egy nyavalyás töltött káposztán is :=)!
A töltelékeimet azért nem írtam le mert mi is szoktuk begöngyölve és csak "pucér" gombócként is belefőzni a káposztába, ahogy éppen kedvem szottyan. Először kényszerből csináltam így, mert egyszerűen sehol nem kaptam levelet. Viszont annyira ízlett mindenkinek, hogy azóta gyakran így főzöm.
Azt hiszem, megvan, amit kerestem, a csombor!!! Egyszer ettem Szegeden töltött káposztát és olyan különleges zamata volt, de nem tudtam rájönni, hogy mitől. Apró sötét levélmorzsalékok úsztak benne, ezek szerint a csombor volt az. :=) Most hétvégén azzal is kipróbálom!
Egyikőtök, aki szintén ki akarja csomborral próbálni, aggódott, hogy fog-e kapni: a csombor másik neve borsikafű, így már biztosan találsz, ha másképpen nem, hát szárítva, bár multiknál cserépben is árulják.
Mindenkinek rengeteg finom töltött káposztát kívánok! :)
"helyesírási kéziszótár"..ok, érted megteszem.
De amúgy igen a csombor hiányzott, irtam is, hogy furcsáltam h nem sokan irták, hogy használnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!