Mivel fűszerezitek a töltött káposztát?
Egyáltalán ki hogyan készíti? Én pirított füstölt szalonna zsírjában üvegesre dinsztelem a vöröshagymát és egy apróra vágott paradicsomot, + só, bors, pirospaprika. Erre terítek egy réteg savanyúkáposztát (ha nagyon savanyú, mosva), rá a töltelékek, tetejére megint káposzta. Felöntöm annyira, hogy éppen ellepje, kicsit utána sózok, borsozok, ha kell és lassú tűzön, fedő alatt megfőzöm. Ha kész, 1 kanál lisztet elkeverek 1 doboz tejfölben és azzal behabarom.
Mivel tehetném még finomabbá?
szerintem akkor lesz nagyon finom, ha a töltelékhúsba darálsz valamilyen füstölt húst is
én paradicsomot nem szoktam bele tenni és nem habarom tejföllel, mert nálunk nem mindenki szereti tejfölösen - helyette a rétegek közé szórok kevés pirospaprikás lisztet, ez sűríti be a levet
Én a káposztát, és a tölteléket is külön-külön készítem el, mert így nekem tuti,hogy nem ég le, korábban sikerült nem egyszer elrontanom.
Szóval hagymát pirítok, arra pirospaprika, arra a káposzta. Sóval, (őrölt)borssal, (őrölt) köménnyel ízesítem, teszek hozzá babér levelet is, majd annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje és megfőzöm. A végén rántást készítek, ahhoz tejfölt keverek, ezzel besűrítem, ha megfőtt. A gombóc anyagába a hagymát, fokhagymát mindig pirítani szoktam, a rizst is rendesen megfőzöm (nem szabad túlfőzni), vegetával, sóval ízesített vízben kifőzöm a gömböket. A tálaláskor rakom össze, egy réteg káposzta, egy réteg töltelék, nagyon szokták dicsérni, hogy milyen finom :-)
Szia!
Én így szoktam:
Töltött káposzta
• 1 kg savanyú káposzta
• kb. 40 dkg darált hús
• kb. 10 dkg rizs
• 10 dkg húsos szalonna
• 1.5 dl paradicsomlé
• húsos paprika
• hagyma
• só
• bors
• olaj
• pirospaprika
• 1 db tojás
A káposztát kimosom. A húst összekeverem a tojással, nyers rizzsel, sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával, majd gombócokat formázok belőle. A szalonna kockákat olajon megpirítom 1 fej hagymával, és megszórom pirospaprikával. Erre rakok rétegezve1 sor káposztát, 1 sor gombócot, úgy hogy felülre káposzta kerüljön. Felöntöm vízzel, és beleöntöm a paradicsomlét, sózom, borsozom, és beleteszem a húsospaprikát. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzöm.
Ha van füstölt csülök akkor azt is szoktam bele főzni. De a csomborral tuti én is kipróbálom, csak kapjak csombort :) Jah és van amikor úgy csinálom, hogy fele édes káposzta és fele savanyú. De ez a ritkább. És ha savanyú káposzta akkor minden képpen boros káposztával készítem mert az sokkal finomabb.
Elnézést ez nem rakott kàposzta?????????
A töltött kàposzta az a kàposztalevélbe csavart rizs-hus stb keveréke,nem)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!