Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel fűszerezitek a töltött...

Mivel fűszerezitek a töltött káposztát?

Figyelt kérdés

Egyáltalán ki hogyan készíti? Én pirított füstölt szalonna zsírjában üvegesre dinsztelem a vöröshagymát és egy apróra vágott paradicsomot, + só, bors, pirospaprika. Erre terítek egy réteg savanyúkáposztát (ha nagyon savanyú, mosva), rá a töltelékek, tetejére megint káposzta. Felöntöm annyira, hogy éppen ellepje, kicsit utána sózok, borsozok, ha kell és lassú tűzön, fedő alatt megfőzöm. Ha kész, 1 kanál lisztet elkeverek 1 doboz tejfölben és azzal behabarom.

Mivel tehetném még finomabbá?


2009. nov. 22. 23:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

szerintem akkor lesz nagyon finom, ha a töltelékhúsba darálsz valamilyen füstölt húst is

én paradicsomot nem szoktam bele tenni és nem habarom tejföllel, mert nálunk nem mindenki szereti tejfölösen - helyette a rétegek közé szórok kevés pirospaprikás lisztet, ez sűríti be a levet

2009. nov. 22. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Hát a csombort nem tudom h kifeljtetted, vagy nem szoktál használni, de az a titka egy jó töltelékes káposztának
2009. nov. 23. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:

Én a káposztát, és a tölteléket is külön-külön készítem el, mert így nekem tuti,hogy nem ég le, korábban sikerült nem egyszer elrontanom.

Szóval hagymát pirítok, arra pirospaprika, arra a káposzta. Sóval, (őrölt)borssal, (őrölt) köménnyel ízesítem, teszek hozzá babér levelet is, majd annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje és megfőzöm. A végén rántást készítek, ahhoz tejfölt keverek, ezzel besűrítem, ha megfőtt. A gombóc anyagába a hagymát, fokhagymát mindig pirítani szoktam, a rizst is rendesen megfőzöm (nem szabad túlfőzni), vegetával, sóval ízesített vízben kifőzöm a gömböket. A tálaláskor rakom össze, egy réteg káposzta, egy réteg töltelék, nagyon szokták dicsérni, hogy milyen finom :-)

2009. nov. 23. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Erdélyben: hagymát, szalonna darabkákat megpiritom, a végén a rizset is hozzáadom, együtt még piritom egy pár percet, aztán pirospaprika.Ezt összedolgozom a darálthússal, sózom, borsózom. A kukta aljába vágott káposztát rakok, plusz csülök v. kolbász ami van azt is rakok alul, és kezdem rakni a töltelékeket még köbe teszek közébe is kolbászt pl. De ahogy a rétegeket rakom úgy folyamatosan fűszerezem a csomborral ha bolti, ha üzleti akkor elég egy kötéssel bele tenni a tetejére. Majd amikor felértem a tetejéhez akkor megint rakok egy adag vágott káposztát plusz egy pici paradicsomot vagy paradicsom lével megszórom a tetejét. Aztán felöntöm 3/4 vizzel.
2009. nov. 23. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
"ha üzleti"= ha házi :)
2009. nov. 23. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Én így szoktam:


Töltött káposzta



• 1 kg savanyú káposzta

• kb. 40 dkg darált hús

• kb. 10 dkg rizs

• 10 dkg húsos szalonna

• 1.5 dl paradicsomlé

• húsos paprika

• hagyma

• só

• bors

• olaj

• pirospaprika

• 1 db tojás


A káposztát kimosom. A húst összekeverem a tojással, nyers rizzsel, sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával, majd gombócokat formázok belőle. A szalonna kockákat olajon megpirítom 1 fej hagymával, és megszórom pirospaprikával. Erre rakok rétegezve1 sor káposztát, 1 sor gombócot, úgy hogy felülre káposzta kerüljön. Felöntöm vízzel, és beleöntöm a paradicsomlét, sózom, borsozom, és beleteszem a húsospaprikát. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzöm.


Ha van füstölt csülök akkor azt is szoktam bele főzni. De a csomborral tuti én is kipróbálom, csak kapjak csombort :) Jah és van amikor úgy csinálom, hogy fele édes káposzta és fele savanyú. De ez a ritkább. És ha savanyú káposzta akkor minden képpen boros káposztával készítem mert az sokkal finomabb.

2009. nov. 23. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

Elnézést ez nem rakott kàposzta?????????

A töltött kàposzta az a kàposztalevélbe csavart rizs-hus stb keveréke,nem)?

2009. nov. 23. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
Hát h rakott káposzta-e vagy sem az előző amit irt, azt nem tudom, de az biztos h nem töltelékes káposzta!
2009. nov. 23. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem rakott káposzta. Természetesen aki szereti a káposzta levélbe göngyölést az úgy csinálja. Mi nem szeretjük. Nekünk így ízlik kedves utólsó. Nem észt kell osztani hanem tanácsokat adni!
2009. nov. 23. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Én már adtam tanácsot....csak nyugi
2009. nov. 23. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!