Levelestésztából amit készen veszek a boltban, hogyan lehet abbol sós vagy sajtos rúdat vagy sajtos masnit késziteni?
Én gyakran használom, nekem az aldiban kapható (mellesleg az egyik legolcsóbb is) vált be a legjobban.
A tescos pl. nem emelkedett meg...
Felengedés után lisztezett deszkán kinyújtom, aztán
1.) háromszögekre vágom, mindegyikbe 1-1 rudacska sajtot teszek és feltekerem, tojással megkenem, sóval és reszelt sajttal szórom, sütőlemezen pirosra sütöm - sajtos croissant
2.) ugyanígy indítok, de (ét)csokicsíkot teszek bele, feltekerem és tojással kenem, pirosra sütöm. Ha van kedvem, olvasztott csokival csíkokat locsolok rá - csokis croissant
3.) ugyanígy, de gesztenyepüré kockából vágott csíkkal - gesztenyés croissant
4.) nyújtás után közepes téglalapokra vágom és betöltöm pl.hagymás pirított gombával (+só, bors, petrezselyem, paprika) vagy hagymán pirított csirkemájjal (ugyanígy fűszerezve) vagy párolt fehérkáposztával (jó sósan és borsosan), félbehajtom, a téglalapokat tojással megkenem, esetleg, ha kedvem van, a tetejüket késsel beirdalom (úgy szép rácsosra kinyílik sütés közben) és sütőlapon megsütöm.
5.) kinyújtás után tojással megkenem, sózom, reszelt sajttal és/vagy köménymaggal megszórom, derelyevágóval csíkokra vágom és megsütöm.
6.) a masni kicsit munkaigényesebb, mert nyújtás után kell csíkokra vágni, egyenként egyet a közepüknél tekerni rajtuk, majd a masni két szárát tojással megkenni, sajttal szórni és mehet a sütőbe.
Ha szép magas sütit szeretnél, gyorsan dolgozz a tésztával, ne hajtogasd, ne gyúrd össze, ne nyújtsd túl vékonyra és a sütőbe tegyél egy hőálló tálkában forró vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!