Mindig odaég a karamellem?
Vastag aljú edény kell, és egyenletes hő eloszlás.
...mondjuk a vastag alj is ezt szolgálja.
Amúgy ha az első feltétel megvan, (vastag alj, és egyenletes tűz) akkor pont hogy nem igazán kell kavarni, inkább csak billegtetni az edényt, és kicsit mozgatni a cuccot.
A kavarástól csak összetapad golyókba a félig megolvadt cukor, ami nehezen megy szét.
A maradék része meg könnyen folyóssá olvad, és utána megég.
Ha egyenletes a cukor vastagság, akkor egyszer csak az egész elkezd olvadni, és nem lesznek akkora különbségek a részek között.
Ne kavard! A fakanállal nyomkodd szét az összeállt darabokat, így egyenletes lesz a cukor.. Ha kezd olvadni vedd vissza a lángot.
Kicsit billentsd oldalra, ha ilyenkor nem látsz összeállt cukordarabot akkor már jó is. Ha doboscukornak használod tehetsz bele egy nagyon kevés (20 deka cukorhoz kb negyed kupaknyi) citromlevet is. Szebb színe lesz.
Ja és véletlenül se kerüljön a kezedre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!