Sztrecskó kérdése:
Miért ég oda mindig a lábasom?
Figyelt kérdés
Kollégiumban lakom és egy borzasztóan rossz tűzhely van itt. Kb. 2-3-szor annyi idő itt megcsinálni minden kaját, mint otthon egy normális tűzhelyen. És a legrosszabb, hogy a lábasom állandóan odaég! Egy kis tejet nem tudok felforralni, pudingot nem tudok főzni úgy, hogy ne égjen oda! Utálom aztán hetekig súrolni, mert baromi unalmas, de mit lehet tenni ez ellen? Kb. 2-3 percenként meg kell keverjem a tejet pl., de sokszor még akkor is odaég! (Átlagosan 30-40 perc alatt forr fel egy liter tej, vagy még több idő)2013. máj. 28. 19:20
1/4 anonim válasza:
Vékony az alja.
Egyébként az is számít, mennyi ideig főzöl, mert a fémnél közvetlenül nagyon meleg van, és úgy hamarabb odaég.
És ha nem bír felforrni, akkor akár 20 percen keresztül is lehet 80-90 fokos a tej, és olyankor csak állandó kevergetés mellett nem ég oda.
2/4 anonim válasza:
Vegyél teflonos edényt. Az jó, aminek van súlya. A tej amúgy érzékeny cucc. Nem tudom hogy szoktad, de ha tartós tej, akkor szobahőmérsékletűt forralj, ne a hűtőből pl.
3/4 mustafa33 válasza:
Én a te helyedben (szereted a pudingot és tejet) befektetnék egy duplafenekű edénybe. Tejforralóra, vagy krémfőzőre (ugyan olyan mint a tejforraló, csak gömbölyű a feneke, hogy könyebb legyen keverni) gondolok, ez utóbbi a pudingra ideális, de a tejet is főzheted benne. Abban gőzön főzöl és nem ég oda.
4/4 anonim válasza:
Én ezt anno úgy oldottam meg, hogy vettem egy mikrót a szobánkba, pedig előtte sose használtam. Nem mondom, hogy a világ legjobb kajái mikróban készülnek el, én a hétvégén előre lefőztem otthon (értsd: 2-3 hetente mentem haza, csináltam sült húst, rántott húst, pörköltet, amiből a koliban tudtam csinálni rizses húst, stb.), ahogy a szobatársaim is hoztak egy halom kaját és cserélgettünk, néhány dolgot lefagyasztottunk. A mikróban megmelegítettük, így lábast se kellett használni, kevesebb volt a mosatlan. Alapdolgok, pl. puding, rizs a mikróban is elkészül. Egyébként edényekre jókat írtak a többiek, de a főzési idő nem fog változni, mert gyenge a tűzhely. Még ami nagyon hasznos, a vízforraló, nálunk az is volt, egy másik szobatársamé, de mindenki hazsnálhatta. Nem egy nagy beruházás, és ha pl. tésztát akarsz főzni, nem kell fél óráig a gázon melengetni a vizet. 26N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!