A tarhonyát is úgy kell készíteni, mint a rizst?
Figyelt kérdés
A rizsem mindig nagyon finom, így csinálom: Olajon pirítani, kétszer annyi vízzel felönteni + húsleveskocka, fedő alatt főzni, majd a gázt elzárva letakarni és hagyni párolódni. Ha ugyanúgy csinálom, akkor a tarhonya is jó lesz?2013. nov. 27. 17:07
1/4 anonim válasza:
Tulajdonképpen igen.Én zsíron megpirítom ( aki olajat használ,azon),sózom,ha pörkölt mellé lesz,akkor színespaprikát is szórok rá és 1 csésze tésztára 2 csésze vizet öntök,fedő alatt,lassú tűzön főzöm,párolom.
2/4 anonim válasza:
Lényegében igen, viszont a tarhonya nehezebben fő meg mint a rizs, szóval akkor zárd csak el amikor szép lassan fedő alatt főzve szinte az összes folyadékot magába szívta, na meg nyilván tovább kell pirítani is, szép barnásra.
3/4 anonim válasza:
Teljesen jó , ahogy elgondoltad, de tényleg egyenletesen kell megpirítani felöntés előtt.
Kétszeres mennyiségű forró vízzel szoktam felönteni, majd sózni. platnin, takarékon főzöm, amíg felszívta az összes levét.
Ekkor átkeverem és a hátsó platnira teszem. Letakarom dupla konyharuhával. 15-20 perc múlva gurulós, finom a tarhonya.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Kedves lepontozó! Hess innen!
2013. nov. 27. 17:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!