Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéslapockából milyen ételt...

Sertéslapockából milyen ételt érdemes készíteni?

Figyelt kérdés

Eddig csak csirkéből vagy sertéscombból főztem/sütöttem. Fogalmam sincs, hogy a lapockából milyen ételt érdemes készíteni. Tudnátok ajánlani könnyen elkészíthető receptet? Persze nem pörköltöt, hanem valami mást...

Előre is köszi!

2009. nov. 20. 10:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem amit sertéscomból készítesz,azt készítheted lapockából is.Annyi a különbség, hogy a lapocka kicsit zsírosabb.
2009. nov. 20. 10:33
 2/4 anonim ***** válasza:

ugyanazt, mint combból.

mondjuk brassóit, vagy bármilyen szószos húst, rizses húst, tarhonyás húst...

én mindig lapockát veszek, mert az olcsóbb, mint a comb.

2009. nov. 20. 10:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

szia! én direkt mindig lapockát kérek a hentestől,sokkal

hamarabb puhul,mint comb, nem ugrik úgy össze.legalább

másfél-két kilót veszek levagdalom a cafrangos részeket,a szép darabokat szeletelem.a cafikat osztályozom, ragulevesnek, tokánynak,brassóinak,ami

eszembe jut.itt a minap írtam göngyölthusi receptet

egy kedves kérdezőnek, ha gondolod keresd meg.ha nem

találod írj és megírom.

Üdv:erimami

2009. nov. 20. 13:25
 4/4 anonim válasza:
például pörköltet.Én bográcsban szoktam csinálni kint a kertben.És még egy kis száraz vörösbort is teszek bele(tudom ajánlani az egri bikavért).Nagyon megbolondítja:)kb 2 decit,annyi elég.A maradékot meg elkortyolgatom amíg megfő, mire elkészül tuti hogy megéhezek
2009. nov. 20. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!