Hogy kell az oldalast felvágni?
Bárddal, vagy fűrésszel.
(A kérdező nyilván a keresztbe felvágásra gondol.)
Egyébként otthon ritkán szoktak ezzel szenvedni, leginkább csak az, aki otthon vág disznót.
Vágasd fel a hentessel "szalagokra".
Utána már nagyon könnyű, csak a csontok mellett kell elvágni.
Illetve vagy egy csontos porcos része a végén, azt vagy el tudod vágni késsel, vagy megsütöd (beirdalva) egyben.
Csak eszköz kérdése, semmi egyéb hozzáértést nem igényel.
Első körben vágd le a szegyporcot, akár egy erőseb késsel, akár metszőollóval(!).
Fektesd az oldalast egy stabil asztalra, és vágódeszkára.
Középen vágd végig a bordákra merőlegesen, majd késsel a bordák között vágd egy-két csontot tartalmazó darabokra.
A csontok átvágásához használható:
-bárd
-balta+kalapács
-csontfűrész
-ágvágó (erő/csonkoló) olló.
Az utolsót javaslom, ezzel a legkönnyebb, és a leg szilánk mentesebb a vágás.
Na ezt jól kibeszéltük!))
Kérlek, szívesen!
Ha egyszer azok a disznók fel, és megtámadnának, lennék óriási bajban! Jó néhány száz egyed lenne...))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!