S. O. S. tejberizst csináltam,1 zacskós rizsből . Lehet még kezdeni vele valamit?
Figyelt kérdés
Megfőtt a rizs,lezártam,hogy párolom . Kicsit több,mint 5deci tejet tettem bele . (Most csináltam először tejberizst ) , és még van rajta rendesen tej . Ez már nem is fog eltűnni róla ? Egy 20perce biztos párolom már.2013. nov. 22. 19:59
1/7 anonim válasza:
Ha van otthon, sűríts rajta egy kicsit vanília pudinggal.
Ha hűl egy kicsit, behúz.
2/7 A kérdező kommentje:
Na,most nézem hogy érkezett válasz . Pont azt csináltam vele :) Kicsit visszatettem még főni,és belekevertem egy pudingport :) Finom lett !
2013. nov. 22. 21:26
3/7 anonim válasza:
Azért legközelebb előtte nézz meg pár receptet :) Tejberizshez nem zacskós rizst szoktunk használni, a folyadék mennyisége pedig kétszerese a rizsének, hogy pont jól megszívja magát.
4/7 anonim válasza:
Tejberizshez 6-szoros folyadék mennyiség kell.
További sportsikereket kívánok.
5/7 anonim válasza:
- Másrészt, ha legközelebb pl. olyan sok rajta a tej, akkor fogsz egy merőkanalat és a többletet leszeded, vagy leöntöd alóla.
- Ha csak valamivel hígabb lett, mint kellene és pudingod sincs otthon, csinálsz belőle rizskochot: ha teljesen kihűlt a tejberizs, először a tojás sárgáját kavarod bele + citrom héját reszelsz + a fele levét, majd a keményre vert tojáshabot kavarod hozzá.
Zsírozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe/jénaiba öntöd, és tűpróbáig sütöd sütőben.
6/7 A kérdező kommentje:
Azért zacsis rizsből csináltam,mert ez volt itthon . A végén nagyon finom lett. Szerintem jó ötlet a puding bele . Az mindig van itthon :) Meg olyan sűrűn nem csinálok,csak most megkívántam :) De köszönöm az ötleteket !
2013. nov. 23. 09:05
7/7 anonim válasza:
én úgy szoktam csinálni hogy egy bögre rizst felteszek főni 1 bögre vízzel és 1 csipet sóval lefedve, ha elfőtte a levét akkor tejet adok hozzá és kevergetve főzöm tovább mikor már majdnem kész akkor adok hozzá cukrot hogy mennyi tejet azt nem tudom mert apránként öntöm hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!