Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen a jó mákosguba? Sütni...

Milyen a jó mákosguba? Sütni kell a kiflit hozzá, vagy bolti is jó?

Figyelt kérdés

2013. nov. 21. 10:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Anyum így csinálja : Felforralni a tejet a van.cukorral,cukorral,hagyni kihűlni . Felvagdalni a kifliket,beáztatni őket a tejbe , de ne ázzanak szét . És megszórni mákkal :) De ahány ház annyi ... :)
2013. nov. 21. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
A bolti kifliből is nagyon finom gubát lehet készíteni. Szerintem tök felesleges bíbelődni a kiflisütéssel.
2013. nov. 21. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Bolti kiflit használok. A felkarikázott kifliket vaníliás meleg tejjel öntöm le (néha a tejbe belekeverek 1,5-2 dl tejszínt is), amikor beszívta a tejet, megszórom cukros, vaníliás mákkal, amibe belereszelem egy citrom héját is. Az egészet kivajazott tepsibe vagy hőállóba tálba teszem, a tetejére is csipegetek vajdarabkákat és előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt kicsit megpirítom. Külseje picit ropogós lesz a kiflinek, a belseje pedig krémes. Nagyon szeretjük így. Ja, és természetesen vaníliasodóval tálalom.
2013. nov. 21. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon örülök a válaszoknak. Megkönnyebbültem, hogy simán kifliből is finom, nem kell valami tésztát gyúrni.
2013. nov. 21. 15:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!