Ha csak úgy összedobálok zöldségeket egy fazék vízbe és ízesítem, abból lesz leves?
A vízbe dobálásnál tényleg jobb a fenti módszer.a kis zsiradékban párolás egyszerű, a zsír ízvivő anyag (most ez mindegy, hogy olaj, zsír, vagy vaj ). vagyis kevés zsiradékon megpárolni a zöldségeket, kis liszttel leszórni(staubolás )majd némi pirítás után először kevés vízzel felönteni, szószosra keverni, és végül a többi vízzel megadni a leves hosszát.
kieg. a zöldségek alá egy kevés hagyma, fokhagyma még finomabbá teszi a levest.
Minden zöldséglevesnél alkalmazhatod ezt a módszert, a borsótól a karfiolon át a gombalevesig.
amihez passzol a liszt után kis pirospaprikát is szórhatsz rá.
a fűszerek is jól jönnek, a babér, a kömény, a majoranna... stb. a frissen vágott petrezselyem minden zöldségleveshez illik, üdévé teszi.
sok levet rántunk, habarunk, de a koleszba tökéletes a lisztes leszórásos módszer :)
egy kis száraztészta(levestészta) belefőzésével még gazdagabbá, laktatóbbá teheted a leveseket. adagonként kb 2 deka száraztészta elég bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!