Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha csak úgy összedobálok...

Ha csak úgy összedobálok zöldségeket egy fazék vízbe és ízesítem, abból lesz leves?

Figyelt kérdés
Kollégista vagyok, és meguntam már a zacskós leveseket. Egyszerűbb ételekkel próbálkozok, a rizs és a tészta már elég jól megy. :) Adhatnátok egy pár tippet..:D
2013. nov. 20. 17:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát persze. De azért valami sürités is kéne bele. Én öreg vagyok, ugyhogy rántással készitem a zöldségleveseket. De a mai trend szerint max. habarással süritik. A zacskós levesnél minden jobb. Én ma olyan levest készitettem, amiben volt karalábé, fehér-sárga répa, zeller. Ezt zsiradékon átpároltam, zsirjára sütöttem, és megszórtam egy jó kanál lisztel. Pici piros paprika, bors. Kiforraltam. A fehérrépa puhult a legnehezebben, az miatt még főztem egy kicsit. A végén belevágtam egy csokor petrust. Nagyon finom volt, kb két liter, meg is ettem egyedül. Rájártam, és egészséges, adalékok nélkül.
2013. nov. 20. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A vízbe dobálásnál tényleg jobb a fenti módszer.a kis zsiradékban párolás egyszerű, a zsír ízvivő anyag (most ez mindegy, hogy olaj, zsír, vagy vaj ). vagyis kevés zsiradékon megpárolni a zöldségeket, kis liszttel leszórni(staubolás )majd némi pirítás után először kevés vízzel felönteni, szószosra keverni, és végül a többi vízzel megadni a leves hosszát.

kieg. a zöldségek alá egy kevés hagyma, fokhagyma még finomabbá teszi a levest.

Minden zöldséglevesnél alkalmazhatod ezt a módszert, a borsótól a karfiolon át a gombalevesig.

amihez passzol a liszt után kis pirospaprikát is szórhatsz rá.

a fűszerek is jól jönnek, a babér, a kömény, a majoranna... stb. a frissen vágott petrezselyem minden zöldségleveshez illik, üdévé teszi.

sok levet rántunk, habarunk, de a koleszba tökéletes a lisztes leszórásos módszer :)

egy kis száraztészta(levestészta) belefőzésével még gazdagabbá, laktatóbbá teheted a leveseket. adagonként kb 2 deka száraztészta elég bele.

2013. nov. 20. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen igen, nagyon elrontani nem lehet. Persze lehet sűríteni, nálam kardinális kérdés, hogy jó sok tészta is legyen benne. Végül is csak a fantázia szab határt. Ha előtte valamilyen húst, vagy csontot teszel bele, s aztán a zöldségeket, tulajdonképpen csináltál egy húslevest. Főzhetsz hozzá tésztát, vagy csak feldarabolod feltétnek a főtt zöldségeket, s kész egy fogás.
2013. nov. 20. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!