Hal darabokból, csontokból milyen levest vagy ételt tudok készíteni?
Van itthon ponty haltörzs és a filézésből maradt "alkatrészei". A filéket már korábban megettük..viszont most ebből a csontos,néhol rajta maradt kis halhúsos alapanyagból kéne készíteni vagy valami levest.
Ehhez kérnék egy jó receptet...ahol lehetőleg ne keljen lepasszírozni halcsontokat.
Köszönöm!
Itt paszirozni kell ,de megéri : de ha nincs rá lehetöséged ,hogy pasziroz akkor csak szürd át : Mindkét ,verzió ,jó ha paszirozod akkor kicsit sürübb lesz ennyi :
Nekünk ez lett az egyik kedvenc hallevesünk persze a halászlé után.
Halkocsonya, őzgerinc formában.
halászlé szerűen megfőzöd a hal alapanyagot, de nem teszel bele pirospaprikát. két szál sárgarépát is főzz bele, de ne essenek szét. főzz 1-2 keménytojást.
ha jó sok a csontos alapanyag, akkor működik.ha megfőtt, leszűröd. egy őzgerinc formát a hűtőbe teszel, és amikor kiveszed öntesz egy keveset a leszűrt halléből bele, kisé megdöntve, hogy a formát kitöltse.be a hűtőbe. addig le lehet szedni a halhús darabokat. a répát felkarikázni, tojást szintén, vagy cikkekre vágni. egy-két csemege uborka is jól jön. szépen dekoratívan elrendezni a lehűlt zselés őzgerincben, majd a maradék hallével felönteni.
vissza a hűtőbe. ha kihűlt, megdermedt, szalonkocsonyaként tálalható.
ja a formát érdemes folpackkal kibélelni.
tálaláskor szeletelve, citromkarikákkal díszíthetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!