Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lesz a karácsonyi menü?

Mi lesz a karácsonyi menü?

Figyelt kérdés
Főleg halas ételek érdekelnének. Melyik a kedvenc halatok?
2013. nov. 16. 21:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
hekk :) karácsonyi menün nem kell gondolkoznunk,mert elutazunk Párizsba :) az első karácsonyunk lesz,amit nem itthon fogunk tölteni :)
2013. nov. 16. 21:32
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A menut meg nem terveztuk meg,az majd csak a programok letisztazasa utan derul ki.

Ami biztos az a kozos mezeskalacs sutes, a fehercsokis kokuszkocka es a dios- mandulas- kesutios- mogyoros etcsokis puspokkenyer.

Halak kozul a lazacfilet szeretjuk a legjobban,gyakran kerul az asztalra,de karacsonykor nem hiszem,hogy halazunk.:)

Te mar tudod,mit keszitessz?

2013. nov. 16. 21:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szent este : halászlé rétes

25- 26 : töltött káposzta halbol ,sültek ,saláták

Nálunk mindenki nagyon szereti a halat : /horgász familia vagyunk /

A kedvencem a magyar szürke harcsa : Bármilyen formában .

Az én top 4 magyar halam:

1 magyar szürke harcsa

2 amur

3 csuka

4 ponty

De a sült kárászt és bármilyen más magyar halat megeszek . A tengeri a halakat is megeszem ,de nem tartoznak a kedvenceim közé .

2013. nov. 16. 21:45
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Nálunk halászlé (ponty) és húsleves mindenképp lesz.

Rántott ponty a többieknek (én a pontyot nem szeretem -nem is eszem meg a levesből sem, túl zsíros).

Magamnak szeretnék valami mást (a hal az biztos), ezért gondoltam, hogy addig kísérletezek a halakkal. Nyelvhalat ettem tavaly, de annyira nem ízlett, bár lehet, hogy az öntet is közrejátszott ebben (lime-os és mézes szósz). Ma ettem afrikai harcsát, nem nyerte el a tetszésemet, illetve múlt héten pisztrángot, ami ugyan finom, de rengeteg a szálkája. A lazacot nem szeretem.

Köretként franciasaláta és krumplipüré valószínűleg lesz.

Sütemények, amik eddig voltak: mézes-krémes, beigli, ötlapos.

Én kísérletező típus vagyok, minden karácsonykor mást ennék (kivéve, ha valami nagyon ízlett), de a család szereti a hagyományos ételeket. Süteményként valamilyen levelestésztás-mogyorókrémes süteményben gondolkodom, de még keresem a megfelelő receptet.

2013. nov. 16. 21:51
 5/11 A kérdező kommentje:
Első: hú, de jó nektek, akkor biztosan hangulatos karácsonyotok lesz :)
2013. nov. 16. 21:53
 6/11 A kérdező kommentje:
A magyar szürke harcsáról már sok jót hallottam. Tavaly is felmerült, hogy azt veszünk.
2013. nov. 16. 21:55
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyelőre csak a lazac a biztos, a menü többi részét még nem tudjuk. A lazac már 4. éve stabil tagja a menünek.
2013. nov. 16. 22:23
 8/11 doboszoli ***** válasza:

A halászlé, a fűszeres vajon sült süllő nálunk a Karácsony kötelező "tartozéka".) Hasonlóan, mint Édesanyám diós-mákos bejglije.

Mellé valami "extrát"(értsd újat) minden évben szoktam puskázni valamelyik főzőoldalról, de eddig ezzel még nem foglalkoztam.

Kedvenc halam? Ám kövezzetek meg, de az édesvíziek közül a ponty, fej-fej mellett a sült keszeggel, tengeriek közül a hekk, és a lazac.

2013. nov. 17. 06:06
 9/11 anonim ***** válasza:

Mivel van gesztenye és dió fánk is, és jó lett az idei termés, így:

gesztenye krémleves tejszínhabbal

de lesz húsleves és halászlé is

krumplipüré, rizibizi

rántott ponty előző nap fokhagymás tejbe áztatva, majonézes krumplisaláta

töltött csirkecombok tepsiben sütve almával, körtével dióval megszórva

lecsós szeletek

sült pangasius vagy harcsa citromos öntettel

gesztenye püré

diós, mákos-meggyes, gesztenyés-rumos bejgli

narancsos kuglóf

kalács narancsos citromos öntettel

mézes krémes

hókifli-mákos, kókuszos, lekváros, diós-rumos, mákos-citromos töltelékkel

fűszeres almás pite dióval a tetején

Egy nagy tálba teszek ki sült gesztenyét, pirított mogyorót és diót, mazsolát-ezt olyasmi diákcsemege féleségnek

2013. nov. 17. 08:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Nálunk biztos lesz hal,pangasius filé nagyon fincsi hal és egy darab szálka sem.Sült csirke,vagy rántott csirke is biztos lesz.Francia saláta,Csirke leves,sütemények meg bejgli,zserbó,és még gondolkozunk.
2013. nov. 17. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!