Mi lesz a karácsonyi menü?
A menut meg nem terveztuk meg,az majd csak a programok letisztazasa utan derul ki.
Ami biztos az a kozos mezeskalacs sutes, a fehercsokis kokuszkocka es a dios- mandulas- kesutios- mogyoros etcsokis puspokkenyer.
Halak kozul a lazacfilet szeretjuk a legjobban,gyakran kerul az asztalra,de karacsonykor nem hiszem,hogy halazunk.:)
Te mar tudod,mit keszitessz?
Szent este : halászlé rétes
25- 26 : töltött káposzta halbol ,sültek ,saláták
Nálunk mindenki nagyon szereti a halat : /horgász familia vagyunk /
A kedvencem a magyar szürke harcsa : Bármilyen formában .
Az én top 4 magyar halam:
1 magyar szürke harcsa
2 amur
3 csuka
4 ponty
De a sült kárászt és bármilyen más magyar halat megeszek . A tengeri a halakat is megeszem ,de nem tartoznak a kedvenceim közé .
Köszönöm a válaszokat! :)
Nálunk halászlé (ponty) és húsleves mindenképp lesz.
Rántott ponty a többieknek (én a pontyot nem szeretem -nem is eszem meg a levesből sem, túl zsíros).
Magamnak szeretnék valami mást (a hal az biztos), ezért gondoltam, hogy addig kísérletezek a halakkal. Nyelvhalat ettem tavaly, de annyira nem ízlett, bár lehet, hogy az öntet is közrejátszott ebben (lime-os és mézes szósz). Ma ettem afrikai harcsát, nem nyerte el a tetszésemet, illetve múlt héten pisztrángot, ami ugyan finom, de rengeteg a szálkája. A lazacot nem szeretem.
Köretként franciasaláta és krumplipüré valószínűleg lesz.
Sütemények, amik eddig voltak: mézes-krémes, beigli, ötlapos.
Én kísérletező típus vagyok, minden karácsonykor mást ennék (kivéve, ha valami nagyon ízlett), de a család szereti a hagyományos ételeket. Süteményként valamilyen levelestésztás-mogyorókrémes süteményben gondolkodom, de még keresem a megfelelő receptet.
A halászlé, a fűszeres vajon sült süllő nálunk a Karácsony kötelező "tartozéka".) Hasonlóan, mint Édesanyám diós-mákos bejglije.
Mellé valami "extrát"(értsd újat) minden évben szoktam puskázni valamelyik főzőoldalról, de eddig ezzel még nem foglalkoztam.
Kedvenc halam? Ám kövezzetek meg, de az édesvíziek közül a ponty, fej-fej mellett a sült keszeggel, tengeriek közül a hekk, és a lazac.
Mivel van gesztenye és dió fánk is, és jó lett az idei termés, így:
gesztenye krémleves tejszínhabbal
de lesz húsleves és halászlé is
krumplipüré, rizibizi
rántott ponty előző nap fokhagymás tejbe áztatva, majonézes krumplisaláta
töltött csirkecombok tepsiben sütve almával, körtével dióval megszórva
lecsós szeletek
sült pangasius vagy harcsa citromos öntettel
gesztenye püré
diós, mákos-meggyes, gesztenyés-rumos bejgli
narancsos kuglóf
kalács narancsos citromos öntettel
mézes krémes
hókifli-mákos, kókuszos, lekváros, diós-rumos, mákos-citromos töltelékkel
fűszeres almás pite dióval a tetején
Egy nagy tálba teszek ki sült gesztenyét, pirított mogyorót és diót, mazsolát-ezt olyasmi diákcsemege féleségnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!