A tepsibe égett sütőtököt, hogyan kell eltávolítani?
Figyelt kérdés
Már beáztattam de sehogysem jön le az a mocsok róla,oda van égve.valami hozzáértő hölgy írhatna!Fiú vagyok és sajnos ehhez nem értek :/2013. nov. 13. 23:27
1/6 anonim válasza:
Fém súrolóval nekieshetsz, ha bírja a tepsi. Ha nem, mosogatószeres vízbe áztasd be, holnap próbáld kimosni.
2/6 anonim válasza:
Áztatás, Cif vagy valami hasonló (nekem egy béna nevű valami van, de ugyanolyan jó), dörzsi szivacs (illetve fém, ha bírja).
A sütőtök hajlamos az odaégésre emlékeim szerint (sosem sütöm sütőben, mert lassú és a sütőm zabálós is), én mindent szilikonos sütőpapíron sütök s nem győzök kellően hálás lenni érte.
3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek!
2013. nov. 14. 01:10
4/6 anonim válasza:
A különféle súrooszerekkel csak tönkreteszed a tepsit.
Önts mosogatószeres vizet bele és melegítsd fel, amig avíz felforr. Utána még melegen ki tudod belöle egyszerüen törölni a leégett tök-maradványt.
5/6 anonim válasza:
Gondolom, számít, milyen a tepsi. Gondolom, egy kerámia tepsiből simán kitörölhető az ilyesmi minden trükk nélkül, akárcsak a kerámia serpenyőmből, az én ócska tepsimre pedig rámennék fémszivaccsal is... De a cifes dörzsi semmit sem tud megsérteni a konyhámban :)
6/6 anonim válasza:
Ezért szoktunk mi úgy tököt sütni, hogy csak a rácsra tesszük a tököt, alá pedig alufólia (ami amúgy is mindig van a sütő aljában, hogy ha bármi kicsöpög, ne magára a sütőre égjen rá és bűzölögjön örökre). Nem kell súrolni, csak kidobni az alufóliát. Amúgy forró vizet és valami Cifet vagy valamit tegyél bele, hagyd álni, hátha leoldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!