Miért lesz kívül égett, belül nyers a kuglóf és a piskóta?
Mindent pont úgy csinálok, ahogy a recept írja, azon a hőfokon, annyi ideig mégis mindig égett kérge lesz, belül meg szalonnás. :(
Pl ez a recept, és ez a commentek alapján mindenkinek sikerült, csak nekem nem:
Lehet hogy nekem kicsik a tojások (tescos) vagy rossz a liszt?
Ha ugyanúgy csinálod,ahogy le van írva és pontosan kiméred mérleggel az alapanyagokat,akkor elvileg sikerülnie kell.
Fontos,hogy minden alapanyag friss legyen!
Én személy szerint nem szeretem a mindmegettés recepteket,valahogy nem szimpi.
Általában Alíz konyhájából szoktam főzni,süti,nekem bevált.
Ott lépésről lépésre mutatja a menetét! :))
Azt tanultam (réges-régen), hogy egy sütőt a piskótával kell kipróbálni.
Ha kívül égett, belül nyers a piskóta = túl nagy a hőfok, gyorsan megégeti a külsejét. Tehát vagy alacsonyabb hőfokon és néhány perccel tovább sütöd. Vannak sütők, amelyeket ha lekapcsolsz egy idő után, de a piskótát még bent hagyod, hogy "kicsit száradjon a közepe". Vannak sütők, amiket ki kell bélelni alufóliával, mert akármit csinálsz vele, akkor is éget.
Tehát 2, max. 3 piskóta és tudni fogod, hogyan kell használni a sütődet.
Akartam kérdezni, hogy légkeveréssel sütöd-e, ugye?....
"az alsó rácson, nagy lánggal (210 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) 10 percig sütjük. Ekkor a sütés erősségét mérsékeljük, és közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percen át tovább sütjük."
Nos a recept szerint igen... Hát ahány sütő annyiféle, ez is igaz. De hogy légkeveréssel nekem is nyers marad a belseje, az is fix.. Legszívesebben a régi gáztűzhely sütőjében sütök, az rendesen átsüt mindent. Ha muszáj a villanytűzhellyel sütnöm, akkor a légkeverést csak az első percekben kapcsolom be, amíg felfut. Utána visszaváltok rendes sütési módra, és a hőfokot sem tartom olyan magasan, mint ahogy írni szokták. Továbbá általában középső rácsra pakolok.
Miután felszaladt, lassú egyenletes tűznél szépen átsül. (Gáznál is ez van, elején nagy lángon, míg felszalad, aztán lassú tűzön, hogy kissé száradjon is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!