Páromnak csinálnék szív alakú piskóta tortát. Mivel töltenétek meg és mit tennétek a tetejére?
Csokis krémet bele. A tetejére olvasztott csokiba mártott eper. nyami :D
Csokit úgy olvasztasz h egy lábasba vizet teszel a tetejére egy másik edényt abba a csokit. Felrakod a tűzhelyre és szépen meg fog olvadni.
Csokis krémet is írok ha kell de azt meg kell keresnem
Ha már szív alakú, akkor legyen piros:)
Bele eperkrém, a tetejére eper, és leönteni piros zselatinnal.
én úgy csinálnám hogy a piskótába raknék piros ételszínezőt,vagy a kedvenc színét először is és úgy sütném meg!
Majd vanilliás krémmel tölteném meg: (én mindig ezt használom cukrászhabbal)
2 cs vaníliás pudingpor, (lehet tejszínes, vagy amilyet szeretünk)
3 - 5 ek cukor
7 dl tej
kb 4 dl tejszín (Hulala)
két cs zselatin fix, ( lehet hagyományos étkezési zselatin, akkor 1 cs)
125g margarin ( fél kocka)
125g porcukor
A pudingpor összekevertem a cukorral, és egy pici tejjel, hogy csomómentes legyen, majd felengedtem a maradék tejjel, és megfőztem. A fél kocka margarint, a 125 g porcukorral habosra kevertem géppel, és a meleg pudinghoz adtam, ezt vertem a géppel tovább, hogy jó habos legyen. Többször vertem, amíg ki nem hűlt. Mikor kihűlt, akkor felvertem habbá 4 dl hulalát, és hozzákevertem a pudinghoz. Keverés közben hozzáadta, a két csomag zselatin fixet.
ezzel megtöltöm a tortát és a tetejére olvasztok csokit, és ami még maradt krém azt betöltöm habzsákba,ha nincs jó a nylonzacskós módszer is és azzal írok rá feliratot:) csudaszép lenne:) Ha akarod fehér csokit is olvaszthatsz rá az is nagyon finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!