Hússalátát szeretnék készíteni maradék sült húsból. Van egy jó recepted?
1. A húst szeleteld fel nagyon vékonyan.
Lilahagymát vékony félkarikákra, lehámozott almát fél cm-es kockákra, csemege uborkát 2-3mm-es csikokra vagy kockákra apríts fel.
2 dl tejfölt 1 ek mustárral, 1 tk cukorral, 1 tk sóval, 2 ek citromlével keverj simára, füszerezd örölt borssal, esetleg fokhagymával.
Elöször keverd bele a zöldségfeléket, fél óra után óvatosan a húst is és legalább egy óráig hütsd, hogy összeérjenek az ízei.
2. Hagymát, több szinü paprikát, blansirozott sárgarépacsikokat, blansirozott zöldborsót, enyhén fött kukoricát sózz meg enyhén, fél óra múlva öntsd le a következö dresszinggel: 1 ek borecetet, 1 ek olivaolajat, 1 tk mézet keverj ki símára, füszerezd tetszés szerint és keverd el a zöldségekkel és érleld fél óráig. Utána tegyél hozzá 2 dl natúrjoghurtot és a feldarabolt hús. keverj össze óvatosan és hütsd be legalább fél órára.
Orosz hússaláta = kismillió változatban, krumplival, vagy uborkával, vagy tojással, vagy ami megnyeri tetszésedet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!