Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Maradék sült husiből ill....

Maradék sült husiből ill. pulykapörköltből hogyan készítsek húskrémet ill. melegszendvics krémet?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 16. 20:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A húst összevágod finomra (sokkal jobb, mintha pépesited), egy hagymát finomra vágva belekeversz, tejföllel, mustárral, (esetleg sóval), borssal vagy még más füszerekkel, amit gondolsz, izesited, a levéböl annyit adsz hozzá, hogy éppen kenhetö legyen - ne túl puha. Ha akarod, tehetsz bele még apróra vágott keménytojást, reszelt sajtot is.

Hütöben 2-3 napig eláll.

2011. ápr. 16. 20:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy ledarálom, akkor inkább vagdossam? Köszi! Írjatok még, többfélét szeretnék csinálni.
2011. ápr. 16. 20:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én jobban szeretem, ha a szálakra keresztben össze van vágva, mert akkor egy picit lehet rágni, és jobban érzödik az ize.

Ha több félét szeretnél, akkor tudsz a hozzáadott egyéb anyagokkal meg a füszerekkel variálni. Érdekes izeket tudsz összehozni, ha különféle fött zöldségeket törsz közé, de egyszerre csak 1-2 fajtát. Nálunk sikeres, ha fözz szemes babot (akár leszürt konzerv is jó) pürésitve közé keverek, és csilivel is izesitem - de ha nem szeretitek a csipös izeket, akkor a pirospaprika is passzol hozzá.

2011. ápr. 16. 21:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

én darálni szoktam, melegszendvicskrémnek. még beledarálok zöldhagymát, bekeverem tejföllel, kakukkfűvel, esetleg muatárral és egy kis sajtot is teszek bele.

A többi sajt majd a tetejére megy.

2011. ápr. 16. 22:02
 5/5 anonim ***** válasza:
80%

Én is a régi 5-ös húsdarálón darálom le a maradék húst,utána nyomok 2-3 főtt tojást.

A többi lényegében ugyanaz, tejföl, mustár,reszelthagyma , bors.a sült csirkemájat is ugyanígy csinálom pástétomnak,csak azt eleve hagymás zsírban sütöm meg.a májhoz majorannát is teszek, de a fűszerezés egyéni dolog.

pirított kenyérrel szoktuk fogyasztani, de melegszendvicskrémnek is nagyon finom. akkor , csak toastkenyérre kenem,rászórok egy kis reszelt sajtot és mehet a forró sütőbe.

üdv.

2011. ápr. 17. 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!