Maradék sült husiből ill. pulykapörköltből hogyan készítsek húskrémet ill. melegszendvics krémet?
A húst összevágod finomra (sokkal jobb, mintha pépesited), egy hagymát finomra vágva belekeversz, tejföllel, mustárral, (esetleg sóval), borssal vagy még más füszerekkel, amit gondolsz, izesited, a levéböl annyit adsz hozzá, hogy éppen kenhetö legyen - ne túl puha. Ha akarod, tehetsz bele még apróra vágott keménytojást, reszelt sajtot is.
Hütöben 2-3 napig eláll.
Én jobban szeretem, ha a szálakra keresztben össze van vágva, mert akkor egy picit lehet rágni, és jobban érzödik az ize.
Ha több félét szeretnél, akkor tudsz a hozzáadott egyéb anyagokkal meg a füszerekkel variálni. Érdekes izeket tudsz összehozni, ha különféle fött zöldségeket törsz közé, de egyszerre csak 1-2 fajtát. Nálunk sikeres, ha fözz szemes babot (akár leszürt konzerv is jó) pürésitve közé keverek, és csilivel is izesitem - de ha nem szeretitek a csipös izeket, akkor a pirospaprika is passzol hozzá.
én darálni szoktam, melegszendvicskrémnek. még beledarálok zöldhagymát, bekeverem tejföllel, kakukkfűvel, esetleg muatárral és egy kis sajtot is teszek bele.
A többi sajt majd a tetejére megy.
Én is a régi 5-ös húsdarálón darálom le a maradék húst,utána nyomok 2-3 főtt tojást.
A többi lényegében ugyanaz, tejföl, mustár,reszelthagyma , bors.a sült csirkemájat is ugyanígy csinálom pástétomnak,csak azt eleve hagymás zsírban sütöm meg.a májhoz majorannát is teszek, de a fűszerezés egyéni dolog.
pirított kenyérrel szoktuk fogyasztani, de melegszendvicskrémnek is nagyon finom. akkor , csak toastkenyérre kenem,rászórok egy kis reszelt sajtot és mehet a forró sütőbe.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!