Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a legjobb melegszendvics krém?

Jozsi2011 kérdése:

Mi a legjobb melegszendvics krém?

Figyelt kérdés
Hogyan kell megcsinálni?
2011. ápr. 29. 18:09
 1/3 anonim ***** válasza:
80%

Az, hogy a "legjobb" nagyon relatív.Általában mindenkinek van valamilyen bevált receptje.

Azért naggyábóla hozzávalól: valamilyen húsféleség (maradék sülthós, húsvéti főtt sonka stb)de 20-25 dkg felvágottból is lehet finomat készíteni.

az én régi receptem, amikor vég zala felvágott volt:

20 dkg zalai felvágott

10 deka reszelt sajt

egy kevés vaj, vagy margarin,

2 keménytojás

egy kisfej reszelt hagyma

annyi tejföl, hogy kenhető legyen.

a húsféleséget és a tojásokat ledaráljuk, hozzá a reszelt hagyma,vaj, tejföl, só mustár, piros arany, bors.

ezek ízlés szerint.

toast kenyerek egyik felét megpirítottam, majd a másik felét megkentem a szendvicskrémmel, amit még megszórtam reszelt sajttal.

forró sütőben pár perc alatt kész volt,mindenki imádta.

2011. ápr. 29. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Sült, vagy főtt hús maradékát, vagy a húsvétról maradt sonkát, daráld le egy kis hagymával, főtt tojással, ízesítsd be, és keverd össze egy kis lágy vajjal. Kend a kenyérre, rá a reszelt sajt, és be a sütőbe.
2011. ápr. 29. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Régebben egy kis büfében dolgoztam,mi ilyeneket készítettünk(a családom is nagyon szerette):gombás:10 dkg füstölt szalonnát húsdarálón ledarálok,ezután kb fél kiló gombaszárat-a gombafejek más ételekhez lettek felhasználva-a szalonnát zsírjára sütöm,bele a darált gombát,ezt is zsírjára sütöm vele együtt.Amikor már teljesen megpirult,megsózom-borsozom,meghintem 4-5 evőkanál liszttel,együtt pirítom egy kicsit,majd tejjel felengedem.

húsos:fokhagymás felvágottat használtunk hozzá.Más is megteszi,de a többi drágább is és nem elég zsíros.A fokhagymás felvágottat ledarálom,utána darálok lecsókonzervet,kb 1/3-ad részét a húsnak.Együtt kisütöm,mikor zsírjára pirult,meghintem liszttel,felengedem tejjel.A lecsókonzerv levét és pizzafűszert keverek még bele.

Halasat is csináltunk,de az ma már nagyon drága lenne,abban az időben még lehetett orosz olcsó paradicsomos halat kapni.Ezt villával összetörtem,só-bors-oregano+nagyon apróra vágott csemegeuborka.

Mindegyik fajta szendvicset félkilós kenyér szeleteire kenve,a tetejét sajttal beborítva mini grillsütőben sütöttünk.Nagyon jók voltak szerintem.

2011. ápr. 29. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!