Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a tejszínhabot...

Hogyan kell a tejszínhabot normálisan felverni?

Figyelt kérdés
Hiába próbáltam ki több fajtát, sajnos nem sikerült szinte soha tökéletes eredményt elérnem, sőt az esetek többségében a tejszín fel sem verődött. Van olyan trükk, amit lehetne alkalmazni, hogy kemény legyen a tejszínhab?
2009. nov. 16. 21:57
1 2
 1/14 anonim válasza:
87%
Egy kis szódabikarbóna. De nem értem mi nem működik...Fogod a robotgépet és vered...Vagy a kis karoddal izmozol rajta. Nem lehet elrontani
2009. nov. 16. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Vegyél hulala tejszínt!Azt beton keményre lehet verni!És isteni!
2009. nov. 16. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
65%
így van! éljen a Hulala!! :) azt nem lehet elrontani, nagyon finom és nem esik össze
2009. nov. 16. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

1. válaszolónak: én kavarom (robotgéppel), kavarom és kavarom, majd még egy kicsit, és még mindig folyik..., egyszerűen állandóan elrontom és nem értem az okát. Lehűtöm a tejszínt, esetleg jeget teszek a tál alá mikor felverem, és mégis folyik. A szódabikarbónát kipróbálom, mennyi kell bele?

2. szerintem is tök jó ez a fajta, de a párom nem szereti, csak a "valódit". :-(

2009. nov. 16. 22:20
 5/14 anonim ***** válasza:
58%
Ha hulalát veszel a párod elfogja felejteni hogy valaha evett másikat is!
2009. nov. 16. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Tudod a párom szakács és nagyon jól ismeri a Hulalát...nem szereti, azt mondja, hogy olyan mű íze van. Szerintem meg tök jó, és még fel is lehet verni habbá és össze sem esik. A hagyományos tejszínbe állandóan tejszínhabport kell tennem, hogy legyen állaga!
2009. nov. 16. 22:45
 7/14 igabcsy ***** válasza:
100%

Való igaz, hogy a Hulalát nem lehet elrontani, de ha igazi tejszínből akarsz habot verni, akkor csak annyi a trükkje, hogy előtte legalább 2-3 óráig a hűtőben kell tárolni. Ha a szobahőmérsékeltű tejszínt kezded el verni, akkor nagy valószínűséggel csak krémesedik, de nem lesz belőle hab. Ha pedig nagyobb fokozatra kapcsolod a habverőt, akkor kicsapódik és szétválik két komponensre, lesz belőle vaj és iró.

Ha mégis igazi tejszínt veszel, akkor javaslom, hogy öntsd bele abba a tálba, amiben fel fogom verni, állítsd bele a habverő szárakat is, és így együtt tedd 2-3 órára a hűtőbe (ez főleg nyáron javasolt). Így tuti sikerülni fog.

Ha fontos, hogy hosszabb időre megmaradjon az állaga (pl. gesztenyekocka, rigójancsi készítésekor), akkor vegyél habfixálót és mikor elkezd krémesedni, akkor szórd bele és úgy verd tovább habbá.

2009. nov. 16. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

A Hullala nem tejből készül,ezért más az íze.

Ha jó habot akarsz,akkor a tejszínt előző nap forrald fel,majd tedd a hűtőbe,hogy jól áthüljön.Másnap alacsony fokozaton kezdd el verni.Ha már sűrűsödik,tedd bele a habfixálót,és verdd tovább,míg elég kemény lesz.A fixáló is keményíti.olyan állagúra verd,amilyen sűrű tejszínt akarsz.Ha túlvered,akkor vaj lesz belőle.

Ha tortára akarod tenni,akkor olyan sűrűre készítsd,amilyenre akarod.Ha viszont díszeket akarsz belőle nyomn i a sütire egy zacskóból,akkor maradjon kissé lágyabb,mert a diszítőzacskóban is keményedik kissé.

A párod nem tud neked segíteni?

2009. nov. 17. 06:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit:hogy a fixálót azért szokták a tejszínbe tenni,mert ha nem teszel bele,akkor a hab a tortán összeeshet,és a benne levő tej kifolyik belőle.A cukrászok ezért szokták a kész habot szitára tenni,így a tej kifolyik belőle,azután használják csak fel.

A gép habverőjét használod?A keverőlapáttal nem lehet felverni,csak a habverővel.

2009. nov. 17. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
Keverőgéppel (habverő szárral) szoktam készíteni, ráadásul magas fokozaton (ahogy írtátok ez probléma) majd ezentúl alacsony fokozatra teszem. Párom azért nem tud ebben segíteni, mert neki is ritkán sikerül, de akkor sem szokta tudni, hogy miért. Köszönöm a hasznos válaszokat!
2009. nov. 17. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!