Miért nem kel meg a kenyér?
Kenyérsütő géppel próbálok sütni, de nem igazán megy. Lidl-ben vesszük a lisztkeveréket, benne van minden ami kell, csak vizet kell hozzárakni. Volt hogy sikerült, de többnyire nem kel meg, beesett a teteje, belül meg olyan mint a gumi. Ehető, de olyan állaga van mint a sületlen tésztának.
Francia kenyeres programra állítottam, az majdnem négy órát dagasztja, süti, de ez sem segített rajta.
Van valakinek ötlete mi lehet a baj?
Miből áll a kenyér? Liszt só víz plusz élesztő
Mivel nem tudom milyen fajta kenyérsütőtök van igy nem mondok arányokat meg hogy ennyit tegyél bele vagy annyit(ki kell tapasztalni illetve lehet tul sok vizet teszel bele) de én úgy szoktam csinálni, hogy langyos víz bele egy kis cukorral majd bele egy fél élesztő(az a kocka féle(a por nálam sosem müxik) a cukor meg az hogy langyos legyen az azért kell hogy az élesztő tudjon kelni) pár percet pihentetem majd bele a lisztet meg a sót. nálam ez elég szép kenyereket szokott eredményezni(nem tudom hogy mennyibe kerül az alapból összeállított lisztkeverék, de szerintem biztosan drágább mint a sima liszt+élesztő kombó.
h
a mindenképp ragaszkodsz ahhoz a lisztkeverékes valamihez akkor próbáld meg más-más vízmennyiséggel mert lehet hogy za a baj illetve érdemes langyosat bele tenni mert semmi sem fog megkelni hidegben(tudom hogy melegit magának de akkoris)
Ha beesik a teteje, akkor sok benne a folyadék, több liszt kell.
Én nem szoktam lisztkeveréket venni, hanem keverem a jófajta liszteket, és adok hozzá vizet vagy tejet, joghurtot, olajat, friss élesztőt, nekem ez jobban bevált, mint a porélesztő.
Ezt az oldalt nézd meg, jó tanácsok vannak a gépi kenyérsütéshez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!