Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a fenét jelent az, hogy a...

Mi a fenét jelent az, hogy a rizst kicsit pirítod?

Figyelt kérdés
Az aki sokat főz, aki már tapasztalt háziasszony, de biztosan a kezdők is tudják már, hogy ez mit jelent, de olyan, aki még az életében nem volt a konyhában és nincs segítsége honnan tudja, hogy ez mit jelent? Mit jelent az, hogy kicsit pirítod? Mégis meddig? És az, hogy takarékra rakod? Hányason kell állnia egy 9 fokozatos tűzhelynek?
2013. okt. 31. 16:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Az a helyzet kérdező hogy a főzés olyan dolog amit mindenki másképp csinál. Kísérletezd ki h neked melyik válik be, melyik a legjobb. Ha meg nem bírod a kudarcot akkor inkább ne vegyél fakanalat a kezedbe, mert még a tapasztalt háziasszonyok is rontanak néha.
2013. okt. 31. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
Tényleg az legjobb ha beteszed ,forrás után a sütőbe !! 170c C -ra 15-20 perc.
2013. okt. 31. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
Mit akarsz főzni a rizsből? Mert ha nem rizottót akkor simán is megfözheted mint a tésztát. Nem kell bele olaj semmi csak amikor forr a viz egy kis so. Sűrűn kevered kb 15 perc és kész van.
2013. okt. 31. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 A kérdező kommentje:
Egyszerűen csak sima rizst, köretnek.
2013. okt. 31. 16:32
 15/21 anonim ***** válasza:

Ha nem pirul, akkor rakd egy kicsit magasabb fokozatra és kevergesd, nehogy oda égjen.


Amúgy én gyakorlott főző vagyok, de a rizst zacskósból készítem. 15 perc alatt megfő minden macera és trükk nélkül.

2013. okt. 31. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
Vagy csak bő, forró, sós vízben főzd puhára v vegyél zacskósat.
2013. okt. 31. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:

Rizsfőzésbe sose leszel okosabb. Mindenki máshogy csinálja, és biztosan állítom, hogy nincs olyan háziasszony, akinek mindig tökéletesen sikerül. Talán ez az egy köret olyan, amit akárki el tud rontani. :)


Én kb 20 éve főzök, de rendes rizst csak egy éve tudok csinálni. Olyat, ami szemekre hullik.


Ráadásul egyszerű. Nagyon meg kell mosni a rizst. Addig kell rajta cserélgetni a vizet, amíg az tiszta nem lesz. Ha így előkészítetted, forrásba lévő vízbe dobod, és kevered. Kóstolgatni kell, mert ha tovább marad a vízbe mint kellene, elfő és összeragad. Ahogy eltűnik félbeharapásnál a szem közepéből az a fehér folt, akkor kell szűrni. Gyönyörű fehér, szemekre hulló rizs lesz az eredmény.


Ha olajat melegítesz, egy-két gerezd fokhagymát belenyomsz és megpirítasz, és azt a rizsre öntve átkevered, még finomabb. Fontos, hogy az olaj a hideg leöblített rizsre kerüljön, ne pedig fordítva.

2013. okt. 31. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:

Hát most nem azért, de nem mindegy, hogy hányas fokozat? Én is kezdő vagyok, de én többnyire tapasztalat alapján főzöm meg a dolgokat. Ha látod, hogy nagyon pirul a rizs, lejjebb veszed a tűzhelyet, ha nem nagyon pirul, akkor feljebb... Szerintem nem lehet korlátok közé szorítani a főzést, mert mindenki más tűzhelyen főz, másféle alapanyagokkal, máshogy, stb...

Pl egyszer vettem egy zacskós rizst, ami szerint kb 45 percig kellett volna főznöm az egészet, viszont nekem kb másfél óra alatt lett puha, nem is értem miért, de ez van. Most jobb lett volna ha szabály szerint csinálom és megeszem keményen?!

2013. okt. 31. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
@17: Hogy milyen igazad van! Egyrészt mindenki máshogy főzi, másrészt mindenki máshogy szereti. Én szeretem, ha pereg. A főtővízbe rakok egy leveskockát, és ha megfőtt, lefedem, és úgy hagyom kihűlni a vízben, hogy ne pergős legyen, hanem kicsit "kásás". (zacskós rizsről írtam most.)
2013. okt. 31. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:

Én NEM szeretem, ha pereg....


Bocsi

2013. okt. 31. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!