Mi a fenét jelent az, hogy a rizst kicsit pirítod?
Gondolom rízst szeretnél főzni:)
Vegyél elő egy poharat, ez lesz a mércéd. Mi kettőnknek két étkezésre szoktam olyan 2,5 dl rízst főzni.
A poharat megtöltöd rízzsel beleteszed egy lábosba amibe teszel 2-3 kanál olajat. Egy fakanállal jól összekevered, jusson mindenhova olaj. Elkezded 9-es fokozaton folyamatosan keverni. Amikor úgy látod, hogy a rízsszemek többsége kicsit átlászóssá vált, akkor leveszed a túzhelyet öntesz bele két pohár hideg vízet (lényeg, hogy pont kétszer annyi legyen a víz mint a rízs és teszel bele egy evőkanál sót. Amikor felforrt lefeded és átteszed kis fokozatra. Nekem gáztűzhelyem vabn, annak van takarék funkciója. Te vedd le egyesre, már akkor leveheted, amikor a vízet öntöd bele.
Étel készítési ismeretek : Pető Gyula
A rizst átválogatjuk, megmossuk többször váltott hideg vízben. Szitára öntjük,
lecsepegtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, lemossuk.
A sütőt begyújtjuk, hogy forró legyen. A rizs kétszeres súlyának megfelelő
( mennyiségű vizet forralunk, sóval együtt. Lábasban zsírt melegítünk.
Belerakjuk a rizst. Lassan, állandó keveréssel üvegesre pirítjuk. Felengedjük a
forrásban levő sós vízzel. Belerakjuk a vöröshagymát. Fedővel lefedjük, felforraljuk.
A lábasban levő lefedett rizst berakjuk a forró sütőbe, kb. 30 percig
pároljuk. Ha letelt az idő, kiemeljük a lábast a sütőből. Leemeljük a fedőt, és
kivesszük a vöröshagymát. A rizst megkóstoljuk. Ha szükséges, sózzuk, és
ezután pecsenyevillával könnyedén felkeverjük a rizst. Ha jól dolgoztunk, a
rizsszemek nem tapadnak össze, különállóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!