Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a fenét jelent az, hogy a...

Mi a fenét jelent az, hogy a rizst kicsit pirítod?

Figyelt kérdés
Az aki sokat főz, aki már tapasztalt háziasszony, de biztosan a kezdők is tudják már, hogy ez mit jelent, de olyan, aki még az életében nem volt a konyhában és nincs segítsége honnan tudja, hogy ez mit jelent? Mit jelent az, hogy kicsit pirítod? Mégis meddig? És az, hogy takarékra rakod? Hányason kell állnia egy 9 fokozatos tűzhelynek?
2013. okt. 31. 16:08
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
A lábasba teszel kevés olajat, felforrósítod (legalább közepes, 5-6-os fokozaton), utána beleszórod a rizst és kevergeted (ha villanytüzhely, akkor lecsavarod max. 3-ra, ha gáz, akkor nem fontos), amig picit szinesedni kezd, és utána felöntöd meleg vízzel.
2013. okt. 31. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Utána akkor 3-as fokozaton legyen végig?
2013. okt. 31. 16:14
 3/21 anonim ***** válasza:
Az h pirítod azt jelenti hogy ki kell fehéredni a rizs szemeknek. Mikor olyan fehéres színű kezd lenni az egész rizs, akkor jó. Látni fogod a változást. A takarék az pedig azt jelenti hogy a legalacsonyabb fokozat, tehát 1-es.
2013. okt. 31. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:

Gondolom rízst szeretnél főzni:)


Vegyél elő egy poharat, ez lesz a mércéd. Mi kettőnknek két étkezésre szoktam olyan 2,5 dl rízst főzni.


A poharat megtöltöd rízzsel beleteszed egy lábosba amibe teszel 2-3 kanál olajat. Egy fakanállal jól összekevered, jusson mindenhova olaj. Elkezded 9-es fokozaton folyamatosan keverni. Amikor úgy látod, hogy a rízsszemek többsége kicsit átlászóssá vált, akkor leveszed a túzhelyet öntesz bele két pohár hideg vízet (lényeg, hogy pont kétszer annyi legyen a víz mint a rízs és teszel bele egy evőkanál sót. Amikor felforrt lefeded és átteszed kis fokozatra. Nekem gáztűzhelyem vabn, annak van takarék funkciója. Te vedd le egyesre, már akkor leveheted, amikor a vízet öntöd bele.

2013. okt. 31. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
36%
A rízsre ,SOHA nem öntünk HÍDEG VÍZET ,forró vízzel önjük fel .!!!!!!
2013. okt. 31. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
Úristen 4 es ezt hol tanultad : De jó ,hogy nem lehet nálad menzára befízetni !!!
2013. okt. 31. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm, de nem sokkal lettem okosabb, most akkor 3-ason legyen, vagy 1-esen? 1-es fokozaton az ég világon semmi sem fog történni. A rizst 9-es fokozaton pirítsam? Eddig azt írtátok, hogy végig alacsony fokozaton. Na pontosan ezért megy el a kedvem a főzéstől, mert nem tudok semmit és nincs aki egyértelműen segítsen.
2013. okt. 31. 16:21
 8/21 anonim ***** válasza:
Nem kell a legfelső fokozaton pirítani. Olyan közepesen. Aztán mint mondtam a takarék a legalacsonyabb fokozat. Ha hiszed ha nem, történik közben is valami. Pl melegíti az ételt, közben pedig a rizs szépen felveszi a vizet és megpuhul.
2013. okt. 31. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:

Étel készítési ismeretek : Pető Gyula



A rizst átválogatjuk, megmossuk többször váltott hideg vízben. Szitára öntjük,

lecsepegtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, lemossuk.

A sütőt begyújtjuk, hogy forró legyen. A rizs kétszeres súlyának megfelelő

( mennyiségű vizet forralunk, sóval együtt. Lábasban zsírt melegítünk.

Belerakjuk a rizst. Lassan, állandó keveréssel üvegesre pirítjuk. Felengedjük a

forrásban levő sós vízzel. Belerakjuk a vöröshagymát. Fedővel lefedjük, felforraljuk.

A lábasban levő lefedett rizst berakjuk a forró sütőbe, kb. 30 percig

pároljuk. Ha letelt az idő, kiemeljük a lábast a sütőből. Leemeljük a fedőt, és

kivesszük a vöröshagymát. A rizst megkóstoljuk. Ha szükséges, sózzuk, és

ezután pecsenyevillával könnyedén felkeverjük a rizst. Ha jól dolgoztunk, a

rizsszemek nem tapadnak össze, különállóak.

2013. okt. 31. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
Zsírt tegyél az edénybe, ne olajat. Amikor felolvadt, tedd bele a rizst és kevergesd pár percig. Tegyél bele sót, és önts rá dupla annyi vizet, mint a rizs. Kevergesd, amíg felforr. Utána takard le fedővel és zárd el alatta a tüzet. Negyedóra múlva a rizs megfő.
2013. okt. 31. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!