Tudnátok valami húsos ételrecepteket linkelni? Ami inkább különlegesebb. Holnap vendég jön hozzánk .
Ilyesmikre gondolok,csak ezeket sűrűn csinálom :
Valami olyan kellene amiben nincs gomba,nem tésztás főétel,nem darált húsos.
Ezt itt kaptam még 2éve valakitől azóta nagy kedvenc lett ,lehet hidegen melegen ,enni . Salátákkal nagyon finom . Hídegen nagyon szépen felszeltelhető :
Pulyka Beigli 2 rúd
Tészta:
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
2 csapott evőkanál porcukor,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
20 dkg füstölt sajt (Karaván),
1 tojás, + 1 db, amit a sütés előtt kell a tetejére kenni,
A sajtot le kell reszelni. A vajat felolvasztjuk, az élesztőt megfuttatjuk a tejben. Az összes összetevőt összekeverve (1 tojást, a reszelt sajtot, és az élesztőt is) lágy tésztát készítünk. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, ahol kétszeresére dagad.
Töltelék:
15 szelet sajt (Pannónia, esetleg Trappista),
0,5 kg szeletelt Bacon szalonna (előre csomagolt, sós),
kb. 10 szelet vékonyra szeletelt pulykamell filé (0,5-0,8 cm vastag),
kevés örölt bors,
A tésztát elfelezzük, majd egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A kinyújtott tésztára egymás mellé rátesszük a Bacon szalonnát. Erre ugyanúgy rátesszük a pulykamell szeleteket. Kicsit megborsozzuk, de nem sózzuk meg, mert a szalonna eleve sózott. Mindezek tetejére helyezzük a sajt szeleteket. Az egészet szorosan feltekerjük, a végeit összenyomkodjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (ügyeljünk arra, hogy a papír ne legyen kiszáradva, mert akkor az egész leragad, és szétszakad a kivételkor), majd a belehelyezett beigli tetejét megkenjük egy felvert egész tojással. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz ki tudjon szökni a sütés során. Lassú tűzön kb. 1 óra alatt készre sütjük, vigyázva arra, hogy a teteje ne égjen meg.
Székely káposzta
Kárpáty borzaska
Fokhagymás marha sült pecsenye
sörben sült csülök ,párolt káposzta ,dödölle
töltött csirkecomb
Attól függ, milyen husid van otthon. Ezek között találsz:
- karajt szeletben
- karajt egyben
- bőrös karajt sörben sütve egyben bekockázott bőrével piros-ropogósra sütve
- sertés-comb egyben vagy szeletben, tűzdelve vagy csak símán fűszerezve ....
Még egy egyszerű rántott húst is el lehet készíteni különlegesen.
Pl. mézes-chilis banánnal töltve. Amilyen rosszul hangzik elsőre, olyan finom sokadszorra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!