Ha vendég megy hozzátok mennyire értékelitek, ha visz egy saját készítésű sütit hozzátok?
Azért kérdezem mert a kolléga nőm szerint aki vendégségbe visz sütit az megaláza a háziasszonyt ,mert : felül akarja múlni a háziasszony főzési tudományát :
Evvel nem értek egyet: mert ha kb 15-20 föt hívok ,és valaki fel ajánlja nekem ,hogy hozz sütit . boldog vagyok mert ennyivel kevesebb dolgom van . ha meg nagyon finom receptet kérek ..
Szia!
Szerintem ott van a különbség, hogy hány fős a vendégség. Te is írtad, hogy "felajánlja valaki", és ez a lényeg.
Nálunk - családi összejöveteleknél - mindenki hoz valamit, sütit, üdítőt, sört, mi meg, mint házigazdák adjuk az ételt.
Ha felajánlja akkor szívesen fogadom. Vagy ha nagy a vendégség és hozz valamit nagyon örülök neki.
Velem is többször előfordult, hogy akár kisebb összejövetelekre is kérték a barátok, hogy süssek valamit. Mindig szívesen tettem. Viszont csak úgy egy egyéd meghívásra ahol nem 20-an hanem csak négyen eszünk oda nem vinnék ha nem kérik külön
Ekkora társaságnál nálunk úgy működik, hogy mi asszonytársak megbeszéljük, hogy ki mit szeretne hozni, mert nem elvárás részemről.
én szeretem a vendégeimet maximálisan kiszolgálni, de ez a sütis együttműködés nekem is jólesik, mert nyilván annyival kevesebb melóm marad.
Ha meg van beszélve, úgy OK.
De megbeszélés nélkül semmiképp, van aki rossz néven veszi... én is pl. :D
Ha előre megvan beszélve,úgy oké,akkor tudom,hogy én max 1 félét sütök,.
De ha nincs megbeszélve,én sütök 3 félét,bőven elég mindenkinek,akkor nekem ne állitson be 2 tálca sütivel senki,mert nem azért sütöttem,hogy rámromoljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!