Délután vendégek jönnek, és valami sósat szeretnék nekik sütni. Valami ötlet?
Omlós sajtos-túrós :) nekem az a kedvencem.
Azonos mennyiségű liszt, margarin, túró, kicsi só, összegyúr, kinyújt, sajttal megszór és mehet is a sütőbe.
Sajtos ropogós rudacskák.
30 deka liszt
25 deka margarin vagy 20 deka zsír,
10 deka reszelt sajt
6 ecőkanál hideg víz
1 evőkanál 10 % -os ecet, só kb egy teáskanálnyi, de ez ízélés dolga.
a zsiradékot elmorzsoljuk a liszttel és összegyúrjuk az összes többivel.
Fél órát pihentetjük, majd kb másfél centisre nyújtjuk.
derelyevágóval (vagy késsel )kb 1 centis csíkokat vágunk, amiket 4-5 centisre darabolunk.
Lekenjük tojással és reszeltsajttal, köménnyel, vagy más maggal megszórjuk.
Forró sütőben aranysárgára sütjük. hamar sül, kb 15 perc.
sokáig eláll, porhanyós, omlós tészta.
Ne tegyük közel egymás ellé, mert kissé megnőnek.
Érdemes dupla adagban is elkészíteni, mert nem finom még napok múlva is.
Én ezt néztem ki mostanában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!