Ki nyúlkálhat a hütődbe? Hogy tolerálod ha vendégek csak úgy be nézegetnek a hütőbe?
Nalunk csak mi szoktunk benézni a hűtőbe, rokonaink közül senki nem lenne olyan pofátlan, hogy benéz a másik hűtőszekrényébe.
Ha kell valami kiveszem neki, mi sem szoktunk náluk belenézni, MINEK ? , nagyon nem korrekt.
Teljesen nyilvánvaló, hogy én sem nézek más hűtőjébe, még a rokonság között sem. De természetesen elvárom, hogy az enyémbe se nézzen senki, hacsak meg nem kérem rá, hogy hozzon be valamit, ha sok a vendég.
Ez kb olyasmi, mint a levéltitok tiszteletben tartása.
Még családon belül sem bontjuk fel egymás leveleit, és nem olvassuk el egymás e-mail-jeit.
Én nyilván simán belenyúlok anyós hűtőjébe, ha ott vagyok éhesen :) Mindig igen szolid voltam, de tizenévek alatt csak leesett, hogy nem bánja.
Nekem sajna nincsenek vendégeim, bárcsak lennének laza közeli haverok, akik kiszedik a sört és a bármit, ami tetszik nekik - de amiből már nincs több, annál elvárnám, hogy szóljon ;)
Úgysem hiszem, hogy a benne levő sok kiló zöldségből sokat meg tudna enni... Sok más meg nincs benne.
Semmilyen személyes érzést nem táplálok a hűtőm iránt.
Én a lábosok fedelét szerettem emelgetni bárhol :)
A szüleim, a testvérem és az én otthonom is olyan, hogy simán benyúlhatunk egymás a hűtőjébe. Az én hűtőmbe még be szokott nyúlni a nem velem élő gyerekem, a gyerekeim párjai, illetve a normálisabb barátaik esetében sem csinálok patáliát, ha nálunk vannak és kivesznek, vagy esetleg betesznek valamit. Amikor kisebbek voltak a gyerekek, megbeszéltem velük, hol a határ, ha barátokat hívnak. A drágább élelmiszerekhez (pl sonka, téliszalámi, főtt étel), ami csak a családé, nem nyúlhattak, de pl ha össze akartak dobni egy rántottát, vagy zsíros kenyér partit tartottak, vagy eleve megbeszéltük, hogy nekik vettem a májkrémet, vagy egy rúd párizsit, az ellen nem volt kifogásom, ha kivették.
Ma már a barátok is felnőttek, ha buliznak, videóznak nálunk, ők pakolják tele a hűtőnket, tehát nincs belőle probléma, ha belenyúlnak.
Nekem is vannak olyan barátaim, akiknél nem gond, ha benyúlunk egymás hűtőjébe, amikor összejövünk.
Kicsit olaszosan élünk, de én így szeretem:)
Rajtam és páromon kívül senki,gyűlölöm ha nyulkálnak a holmijaink között.
Hűtő egyébként is ajtó mögött van a kamrában,a kamránkban se turkáljon senki.
(pár éve anyós volt megkérve hogy nyári 40 fokos hőségben menjen már fel hozzánk mig nyaralunk,locsolja meg a virágokat.Erre átpakolta a hűtőt ahogy szerinte jó,kipakolta ami szerinte nem hűtendő-igy lett penészes bontott lekvár és befőttünk.Azóta inkább nem kérjük meg ilyenre,beszerztem önlocsolót)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!