Száraz apró pogácsát szeretnék készíteni, de a sok recept alapján nem tudom melyik lesz igazán száraz? Kipróbált bevált recepteket kérek szépen!
Szia!
Nekem ez a legfinomabb. Próbáld ki, nekem szerintem nagyon fincsi.
Tészta: 30 dkg liszt, 22 dkg margarin, 1 kávéskanál só, 2 dl tejföl
A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok ( kb. 3 - 4 mm ) vastagságúra kisodorjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre megsütjük.
Sajtkrém: 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál liszt, késhegynyi édes vörös paprika, só.
Ezeket összekeverve gőzön sűrűre főzzük, utána belekeverünk 6 dkg reszelt sajtot, kihűtjük.
Ezt követően 10 dkg puhított vajat kikeverünk és kanalanként a sajtkrémhez keverjük.
A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk.
Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni.
Erről az oldalról van, nagyon jó oldal, sok jó recept van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!