Hogyan kell levest főzni?
Sosem csináltam még, most szeretném kipróbálni. Valami zöldségleves szerű dologra gondoltam, petrezselyem van friss, meg gondolom répa is van, ilyesmi... Illetve esetleg virsli is mehetne bele.
Na de eleve nem tudom hogyan álljak neki, hogy megy az egész folyamat. Ötletek, tippek?
Olívaolajon üvegesre párolsz egy kevés hagymát, hozzáadod a felszeletelt zöldségeket, fedő alatt 5-10 percig párolod. Sózd meg őket egy kicsit, úgy eresztenek egy kevés levet. Ezután öntsd fel neked tetsző mennyiségű vízzel, és fűszerezd. Van, aki leveskockát tesz bele, van aki maga fűszerezi, ízlés kérdése.
Főzd készre (arra figyelj, hogy bizonyos zöldségek eltérő időt igényelnek, pl. a bab néha 1-1.5 órát is, a répának elég fél, a fagyasztott borsónak meg 10 perc is!). Az apróra vágott petrezselymet a végén szórd csak bele.
Hát wok serpenyőben is megpróbálhatod :DD
Na jó vicceltem, igen, lábasban kell :) 2 főre én 8-10 dl levest szoktam főzni, egy étkezésre olyan 3 decit eszik meg az ember, viszont a férjem nem nagy leveses, így én eszem belőle 2, ő 1x és kész :) Szóval a víz mennyiségét ez alapján ki tudod számolni.
Érdekes, én speciel fazékban szoktam a levest főzni, nem lábasban :-)
De nem is ez a lényeg. Ha soha nem főztél levest, akkor inkább olvasgass egy kicsit, és ha már túlestél egy-két mások által kitalált fínom levesen, megpróbálkozhatsz egyéni ötletekkel. Egyből nem ajánlanám, hogy a saját fejed után menj. Az alábbi linken olvasgathatsz néhány ötletet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!