Szoktatok csorba levest főzni? Hogyan készítitek és milyen összetevőkből?
Én , amit anyósomtól tanultam, gyakorlatilag olyan, mint a mi húslevesünk, de a végén azért eltér tőle.
Ő nem magyar volt, és én "csirkecsorba"-ként tanultam meg tőle. mái napig is is szívesen főzöm, ha már unom a húslevest.
Jó házi csirkéből, de több időt rászánva tyúkból főzzük, amit feldarabolunk, mindene benne van, apraja -nagyja.
sok zöldséggel, ahogy a húslevest.
a leves mennyiségétől függően két-három tojás sárgáját kikeverek frissen facsart citromlével, jó sok borsot tekerek rá, és kiveszek keveset a levesből (ami már nem forr)és elkeverem a tojással. ezt a keveréket öntöm a levesbe. frissen vágott petrezselyemmel szórom meg.
nagyon kellemes ízű, finom leves. persze savanyítani ízlés szerint még lehet az asztalnál.
Fú, hát én nagyon szeretem a leveseket, (húsleves, paradicsomleves, gombaleves, fokhagymás zöldbab leves, tavaszi/nyári zöldségleves, rántott leves, lebbencs leves, palóc leves, frankfurti leves, kukoricakrémleves stb.) de még csak nem is hallotam olyanról hogy csorba leves! o.O
13/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!