Krumpli levest főzni hogyan kell ezekből?
A sonkáról vágsz egy kis zsírosat. Azt beleteszed egy fazékba, és kisütöd. Ha ez megvan, kiveszed, hogy csak a zsírja maradjon. Ezen megpirítasz egy fej apróra vágott vöröshagymát, dobhatsz rá egy-két karika kolbászt, ha van otthon. Ha már üveges a hagyma, egy fakanálnyi lisztet rá, és kis ideig együtt pirítod a hagymával. Majd felöntöd sonkavízzel. Ebbe a lébe mehet az apró kis kockákra vágott krumpli, mehet bele répakarika is, és ha van otthon, akkor levestészta is.
Amikor félig főtt a krumpli-répa, akkor lehet ízesíteni egy kis pirospaprikával,egy kávéskanálnyi fűszerköménnyel, esetleg vegetával, ha nem lenne elég sós.
Ha minden puha, finomabbá tehető a leveske egy kanál tejszínnel, vagy tejföllel elkeverve.
Tálaláskor meg lehet szórni petrussal, hogy szép legyen.
Elkészítési idő sacc/kb 20 perc.
Vazze! Mert gondolom egyértelmű, hogy ha krumpli levest akarok főzni, akkor krumplim az van!
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!