Gyümölcs levest szeretnék főzni! Habarást hogy kell
elkészíteni tejjel?
Figyelt kérdés
2013. aug. 8. 06:59
1/8 anonim válasza:
A lisztet és a tejet csomómentesre kevered, és lassan, állandóan kevergetve öntöd a levesbe, majd egyet forralsz rajta, mielőtt kihűtöd.
2013. aug. 8. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
A liszthez előszőr kevés vizet adj és keverd simára, majd kanalanként adj hozzá a forró levesből és kevergesd, utána keverd a levesbe.
2013. aug. 8. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Én sose teszek bele lisztet és sokkal finomabb, egészségesebb.Felteszem a darabolt gyümit annyi vízben főni, h ellepje, teszek hozzá cukrot v édesítőt, mikor már puhult, öntök hozzá tejet, pár kanál tejfölt meg ha van itthon dobok bele pár kanállal gyümölcsjoghurtból is.Összekeverem, kis szegfűszeg, citrom leve, picit még hagyom főni és ennyi.Nagyon-nagyon finom.Szinte naponta csinálom ebben a melegben.
2013. aug. 8. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
kevés lisztet egy kistálba teszel, és a hideg tejjel apránként keverd össze. ha van kis hagyományos kézi habverőd azzal tökéletesen csomómentesre lehet keverni. tejföl sűrűségű legyen, és lehet finoman a levesbe csorgatni, állandó keverés mellett.
2013. aug. 8. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Remélem sikerülni fog mert most csinálok elsőnek habarást.
2013. aug. 8. 08:43
6/8 anonim válasza:
Ne használj lisztet gyümileveshez, ezerszer finomabb ha vanília pudinggal készíted. Amikor hozzáöntenéd a lisztes cucot akkor ahelyett önts a leveshez egy kicsi hideg tejjel elkevert van. pudingit amit fölengedsz annyival ami a csomagoláson van, ált. fél liter. Ezt add a leveshez, amikor újra rottyan egyet akkor elzárod, és már kész is van, csak ki kell hűteni.
Fontos, hogy főzéssel készítendő vanília pudingot használj.
2013. aug. 8. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Nekünk nem ízlik pudinggal. Annak olyan puding íze lesz.
Csomómentes habarást úgy tudsz csinálni, ha egy literes, csavaros tetejű üvegbe öntöd a folyadékot, utána a lisztet. Lezárod az üveget és jól összerázod. Nem marad csomós, és öntheted az ételhez.
Folyadék lehet víz,tej, hideg leves leve, házi tejföl vagy főzőtejszín. A bolti tejföl nem jó, mert az még hőkezeléssel is "túrós" marad az ételben.
2013. aug. 8. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! tegnap meg csináltam sikerült! majdnem mindenkinek ízlett! Csak anyós mindig ami kivétel! semmi nem ízlik neki amit én csinálok! de sebaj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!