Hogy készül a pirított dara a gyümölcsmártáshoz? Pontos arányokat írjatok légyszi!
Figyelt kérdés
2009. nov. 12. 11:38
1/2 anonim válasza:
Elég sok, kb. 3/4 dl. olajat felhevítesz és beleteszel 15 dkg. búzadarát. Kevergetve addig pirítod, amíg meg nem barnul. Ekkor teszel bele egy csipet sót és egy csapott evőkanál cukrot. Ezzel is pirítod 1-2 percig,amíg a cukor karamellizálódik. Ekkor felöntöd 3 dl. forró vízzel(óvatosan, mert felpöfög és az megégetheti a kezedet)
Simára kevered és folytonos keveréssel lassú tűzön főzöd. Amikor elfőtte a vizet még pirítod, amíg morzsálódni nem kezd. Ha esetleg főzés közben látod, hogy a dara még nem főtt meg, de vizet már felitta, akkor bátran pótold.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2009. nov. 12. 14:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!