Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi tejhez, mennyi rizst...

Mennyi tejhez, mennyi rizst kell adni?

Figyelt kérdés

... ha olyan tejberizst szeretnék készíteni, ami nem sűrű, kemény, hanem van egy kicsi leve is, és jó puha a rizs, ugyanakkor nem megy szét malátává?

Szóval remélem lesz olyan, aki érti a kérdésem...

2009. nov. 10. 18:00
 1/3 anonim ***** válasza:
88%
Én nagy tejberizskészitő vagyok,és én igy készitem: 15 dkg rizst 2 dl vizzel felteszem főni,addig mig el nem párolog a viz(közbe persze kavargatni,nehogy odaégjen..),ezután 1/2 l tejjel felöntöm,bele egy tasak v.cukor+2dkg vaj,igy felforralom,forrás után még kb. 3 percet főzöm fedő alatt,utána gázt lekapcsolni és fedő alatt 20 percig hagyni!A végén még 5 dkg kristálycukrot bele+5 dkg mazsola és késssz!! Én igy készitem és kiváló az állaga,próbáld ki;)
2009. nov. 10. 18:55
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Egy rész rizshez (pl. egy csésze, pohár, stb) 2,5 rész tejet adj,akkor kicsit "mászós" lesz, de nem csirizes. (Ne felejts el pici sót, valamivel több cukrot is beletenni, ha nem akarod, hgy iztelen legyen)
2009. nov. 10. 18:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Én 1 liter tejhez forráskor hozzáöntök 12 dkg (kb. egy 2,5 dl-es bögre) rizst, pici sót, 1-2 kanál cukrot, és kevergetve főzöm amíg meg nem puhul. Forrón tálalom, és fahéjjal, a gyerekek kakaóval eszik.
2009. nov. 10. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!