Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 2liter tejhez mennyi rizst...

2liter tejhez mennyi rizst tegyek, hogy ne legyen se túl sűrű sem túl híg?

Figyelt kérdés
2010. okt. 18. 16:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem épp hogy ellepje (én nem kimérni szoktam, ha ellepi akkor jó :))
2010. okt. 18. 16:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Két liter tejhez??? Egy egész óvodának főzöl? :)

Legalább 55-60 dkg rizs kell hozzá (meg 8dl víz, 20 dkg cukor, vaniliás cukor, pici vaj, só...stb.)

2010. okt. 18. 16:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Személy szerint úgy szoktam, hogy egy bögre rizshez adok 5 bögre tejet és 1 bögre vizet.
2010. okt. 18. 16:56
 4/6 anonim ***** válasza:
èn meg úgy csinálom hogy 1 liter tejhez 2 decis pohárba rizst. mikor megfött a rizs még egy kicsit híg de bekeverek egy tojást cukorral meg fahéjjal és bele keverem a forró rizsba így összehuzza és pudingos lesz.
2010. okt. 18. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Tejberizst csak vizes tejben szabad főzni, mert különben soha nem puhul meg. A mennyiség egy csésze rizs, egy csésze víz és két csésze tej. Először a vizes tejes kell felforralni és ebbe bele a megmosott rizst. Ha felforrt, akkor takarékon főzni félpuhára és csak ekkor tenni bele cukrot, mert különben leragad-elég. Ha puhára főtt, letakarva hagyni pihenni-dagadni. Ha Neked sűrű, akkor egy kevés forró tejjel a kívántra hígithatod. A két liter tej valóban nagyon soknak tűnik. Kb. 3 személyes a 2,5 dl-es csészés mennyiség. Sok siket.
2010. okt. 18. 17:17
 6/6 anonim ***** válasza:

A rizs minőségétől fűggően, és hogy megfőzés után mikor eszed meg (minél később, annál jobban besűrűsödik) 5-6 -szoros mennyiségű tej kell.

2 l tejhez tehát kb. 40 dkg rizs kell. És pl. egy 1,5 -ös tejet egyáltalán nem kell felvizezni, a rizst pedig nem szabad előtte megmosni!

Sok sikert :)

2010. okt. 18. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!