Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell marcipánkrémet...

Hogyan kell marcipánkrémet csinálni a palacsintához?

Figyelt kérdés
Szeretnék csinálni marcipános palacsintát olyat amit a nagyi palacsintázójában lehet kapni, de nem tudom hogy kell?!
2009. nov. 7. 15:26
 1/3 anonim ***** válasza:
80%
Hát, azt nem tudom milyen krém van ott, de marcipánt én házilag úgy szoktam, hogy a pucolt mandulát összedarálom porcukorral egy késes robotgépben, és 1-2 csepp (szó szerint!) vizet adok hozzá. Ez maga a massza. Ha ebből krémet szeretnék, ehhez én adnék hozzá még mondjuk tejet, és összefőzném.
2009. nov. 7. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Marcipán krém:


1.3 dl tej

4 db tojás sárgája

12 dkg reszelt marcipán massza

2 dkg cukor


Elkészítés:


A marcipános krémhez a tej 2/3 részét a cukorral felforraljuk, majd kis lángra állítva, fokozatosan hozzáadjuk a marcipánt, és a maradék tejjel elkevert tojássárgáját. Állandóan keverjük, mert nagyon könnyen leéghet, és becsomósodhat! Főzés után turmixoljuk át a masszát.

2009. nov. 7. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a recepteket!
2009. nov. 8. 20:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!