Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 15 darab palacsintához a...

15 darab palacsintához a hozzávalókból mennyi kell?

Figyelt kérdés

Légyszi pontosan írjátok le, mert múltkor is csináltam, és leragadt az összes!

Meg még annyit szeretnék kérdezni, hogy tényleg jobb lesz a tészta, ha fele rétes- fele búzaliszt?

2011. júl. 20. 10:33
 1/6 anonim válasza:

fél kiló liszt

1 liter tej

2db tojás

kevés víz

2011. júl. 20. 10:37
 2/6 anonim válasza:
30 dkg liszt(1 púpos evőkanál kb. 2 dkg), 0.3 liter tej és 0.3 liter víz, 3 db tojás, egy csipet só, 4 dl olaj. amikor sütöd, akkor is rakj alá egy kevés olajat, mert azért ragad le.
2011. júl. 20. 10:40
 3/6 A kérdező kommentje:
3 tojás??? Nem sok az? A fél kilóhoz csak 2-t írt az első! Szoktam olajat használni a sütéshez is, akkor is leragad, és a közepe megég! Na, de nem válaszoltatok a rétes lisztes kérdésre!!
2011. júl. 20. 10:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy jó e a fele ilyen, fele olyan liszt, de minél több tojás van benne, annál szebb a színe!

A szomszéd nénike pl 8 db tojást rak hozzá, és gyönyörű sárga a színe a tésztának!(falun lakom)

Amitől leragadhat az a sok cukor hozzáadása.Én szoktam a tésztába rakni cukrot, de nem sokat, csak éppen legyen egy kis íze.

Rendes csapvízzel csinálom, vagy csapvíz és tej keverékével fele-fele arányban.Szoktam olajat is rakni bele és a serpenyőbe is.Nekem sosem ragadt még le!

Ja és egy jó serpenyő is csodákra képes.Az enyém ősrégi nagyanyám fajta, és mindent visz!

2011. júl. 20. 10:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Ok, köszi! 8 tojás? Én azt hallottam a sok tojástól leragad!
2011. júl. 20. 11:03
 6/6 anonim ***** válasza:
reszelhetsz bele egy kis almát, úgy sokkal finomabb
2011. júl. 20. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!