Ezekböl a hozzávalókból milyen tölteléket csinálhatnánk sós palacsintához?
-szalonna,
-sajt,
-gomba,
-vöröshagyma,
-telföl,
-fokhagyma,
-só,bors,majoranna,
Még ha valami esetleg apró dolog hiányozna a recepthez holnap még be tudom szerezni!
Család valamelyik nap hortobágyi palacsintát szeretne enni,de én nem kivánom!Inkább valami pikánsabbat!:)
Még ha valaki esetleg kóstolta már a tejmártást(besamel) az megsúghatná nekem hogy finom e és hogy hogy kell csinálni!
Köszönöm!
És kellemes ünnepeket kivánok mindenkinek!!!!
Töltelékre ötletem nincs, de itt a besamel receptje.
4-5 evőkanál finomliszt, 5 deka teavaj, 5 dl tej.
Olvaszd meg a vajat, szórd bele a lisztet, pirítsd világosra, öntsd rá lassan a tejet, keverd simára, majd sózd, borsozd. Ennek a felével öntsd le a palacsintákat, majd szórd meg sajttal és öntsd rá a másik felét a mártásnak és ezt is szórd meg bőven sajttal. Melegítsd össze a sütőben úgy 10-15 percig. Ha nem rögtön tálalod, akkor tálalás előtt még egyszer melegítsd fel a sütőben.
Ananászos-gombás a kedvencem:)
Gomba,ananászkonzerv, pici liszt, só,bors meg pici tejföl kell hozzá.
Gombát kis olajon megpárolod, sóval-borssal ízesíted, utána bele az ananász(lével együtt) főzök kicsit, aztán liszt bele és tejföl,h besűrűsödjön és mehet a palacsintába:D
Jénaiba leszoktam tenni az összegöngyölt palacsintát, tejföl a tetejére és kicsit összesütni,nyami:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!