Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mibe jó a rántás és mibe a...

Mibe jó a rántás és mibe a habarás?

Figyelt kérdés
2013. szept. 28. 04:44
 1/5 anonim ***** válasza:

én szinte mindenbe habarást használok.... főzelékek, tejfölös hús, én ezekbe mind habarást használok, tesóm rántja....

mondjuk a kelkáposzta főzelékbe fokhagymás rántást használok. :)

2013. szept. 28. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Talán mondhatjuk azt, hogy a friss zöldség-gyümölcs ételekbe (zöldbab, borsó, karfiol, meggy, cseresznye stb.) készített levesek, mártások stb. elegendő habarni. A száraz bab, sárgaborsó, krumpli és hasonló "vastagabb" ételekhez jobban illik a rántás.
2013. szept. 28. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

A habarás gyakorlatilag mindenbe jó, rántást csak olyan ételbe tesznek, amibe zsiradék is illik.

Ízben is van különbség, mert a habarásnál csak megfö a liszt, a rántásnál elöször meg lesz piritva és a pörzsanyagok miatt más íze lesz töle az ételnek.

2013. szept. 28. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én a főzelékekbe szoktam vékony rántást készíteni, leveseket inkább habarom, kivéve bableves és lencseleves, abba rántást teszek.
2013. szept. 28. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
A habaras az lightosabb, de egyik sem tul jo. En leveseket, fozelekeket es ragukat mindig az adott zoldseggel vagy krumplival suritem. Sokkal finomabb igy, nem az egeszseg miatt csinalom:)
2013. szept. 28. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!