Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldborsós ragut szeretnék...

Zöldborsós ragut szeretnék készíteni. Van valakinek receptje hozzá?

Figyelt kérdés
2009. nov. 7. 10:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Zöldborsós szüzérmék

Hozzávalók: 500 g szüzpecsenye, 400 g zöldborsó, só, liszt, cukor, zöldpetrezselyem, 100 g vaj

A zöldborsót kevés vajban sózva, cukrozva megpáro-ljuk, kevés vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A szüzpecsenyéböl kisebb érméket vágunk, kiverjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, vajban mindkét oldalát megsütjük és átszedjük egy másik serpenyöbe. A visszamaradt vajat meghintjük 1 mk liszttel, megpirít-juk és 1 dl vízzel felengedve felforraljuk, majd ráönt-jük a hússzeletekre. Nem szabad sürünek lennie, rö-vid, jó tartalmas pecsenyelé legyen. Utánasózzuk és elosztjuk rajta a zöldborsót, pár percig együtt párol-juk mérsékelt tüzön. Szüzpecsenye helyett karajból vagy combszeletekböl is készíthetö. Petrezselymes rizzsel tálaljuk. Illik hozzá a fejes saláta is.


Zöldborsós tokány

30 dkg tarja vagy karaj csikokra vágva

10 dkg husos szalonna csikokra vágva

1 hagyma felkockázva

1 gerezd fokhagyma

1 ek olaj

30 dkg zöldborsó

2 dl tejföl, 1 dl fehér bor

só, bors

A hagymát, húst és szalonnát átpiritjuk, sóbal, borssal füszerezzük, a fokhagymát beledaraboljuk és a fehér borral felöntve puhára pároljuk.

A zöldborsót hozzáadjuk és még 10-15 percig együtt fözzük, amig a borsó is megpuhul, belekeverjük a tejfölt és párolt rizzsel tálajuk.

2009. nov. 7. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!