Zöldborsós ragut szeretnék készíteni. Van valakinek receptje hozzá?
Zöldborsós szüzérmék
Hozzávalók: 500 g szüzpecsenye, 400 g zöldborsó, só, liszt, cukor, zöldpetrezselyem, 100 g vaj
A zöldborsót kevés vajban sózva, cukrozva megpáro-ljuk, kevés vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A szüzpecsenyéböl kisebb érméket vágunk, kiverjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, vajban mindkét oldalát megsütjük és átszedjük egy másik serpenyöbe. A visszamaradt vajat meghintjük 1 mk liszttel, megpirít-juk és 1 dl vízzel felengedve felforraljuk, majd ráönt-jük a hússzeletekre. Nem szabad sürünek lennie, rö-vid, jó tartalmas pecsenyelé legyen. Utánasózzuk és elosztjuk rajta a zöldborsót, pár percig együtt párol-juk mérsékelt tüzön. Szüzpecsenye helyett karajból vagy combszeletekböl is készíthetö. Petrezselymes rizzsel tálaljuk. Illik hozzá a fejes saláta is.
Zöldborsós tokány
30 dkg tarja vagy karaj csikokra vágva
10 dkg husos szalonna csikokra vágva
1 hagyma felkockázva
1 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
30 dkg zöldborsó
2 dl tejföl, 1 dl fehér bor
só, bors
A hagymát, húst és szalonnát átpiritjuk, sóbal, borssal füszerezzük, a fokhagymát beledaraboljuk és a fehér borral felöntve puhára pároljuk.
A zöldborsót hozzáadjuk és még 10-15 percig együtt fözzük, amig a borsó is megpuhul, belekeverjük a tejfölt és párolt rizzsel tálajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!