Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sos! Rántás kérdés! Hogyan...

Sos! Rántás kérdés! Hogyan kell jól csinálni?

Figyelt kérdés

Már egy ideje főzök, de a főzelékek sűrítésével mindig szenvedek. Soha nem lesz elég sűrű, és több és több lisztet kell beleraknom. Mi a titka? Most készülök borsó főzeléket csinálni, de félek nekikezdeni. Szóval arra gondoltam, hogy a lisztet esetleg tovább kellene pirítani? Vagy rossz lisztet használok? Az arányokról annyit, hogy két főre, két napra kb. egy 2 literes lábasban szoktam csinálni. Ha habarok, akkor mire elég sűrű lesz, addigra kb. 4 ek lisztet kell beletennem, és tiszta liszt ízű lesz. Ez a legnagyobb problémám végülis. Ha meg rántással csinálom, akkor is rá kell segítenem még egy adag rántással. Nagyon utálom már ezek miatt a főzelékeket!


Segítsetek! Ti hogyan csináljátok???


2013. szept. 24. 14:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia, egy 2 literes fazéknyi főzelékbe pedig igencsak elkel 4 evőkanál liszt. Mondjuk én soha nem méregettem, érzésre sikerült nagyjából mindig eltalálnom. Én például zabpehely lisztel is szoktam főzeléket sűríteni, nem lehet észrevenni a különbséget és sokkal egészségesebb.

Ha rántást csinálsz, pirítsd azért a lisztet, ne legyen sötét, de nem elég 1 perc sem, ha habarsz, akkor is nagyon fontos, hogy forrald az ételt, hiszen a nyers liszt ízét így fogod tudni eltüntetni az ételből.

2013. szept. 24. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én a borsófőzeléket staubolással szoktam sűríteni, nem kanállal, hanem csak szórom rá a lisztet egyenletesen...


A 4 kanál az reálisnak tűnik, szerintem a fő ok, hogy nem forralod össze eléggé. Habarásnál legalább 2-3 percig hagyd főni újraforrás után.


Ha úgyis érzed (bár nem szabadna), akkor válts inkább étkezési keményítőre.

2013. szept. 24. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Akkor lehet hogy a pirítással lesz a gond. Mikor elkeverem a lisztet a zsiradékkal nem szoktam 15 másodpercnél tovább pirítani. Akkor megpróbálom végre jó csinálni.

Köszi!

2013. szept. 24. 14:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Túlpirítani sem szabad, általában a szakácskönyvek írják is, hogy világos, vagy sötét rántást igényel-e az étel. Pirítani mindenképp kell, mert ad egy kellemes ízt az ételnek. Én a borsófőzeléknél például a rántásba beleszórok mindig frissen vágott petrezselymet is és úgy keverem a megfőtt borsóhoz.
2013. szept. 24. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel érdemes rántást csinálni. Zseniálisan finom lesz tőle


Örülök hogy már tudod a választ és tovább fogod pirítani :)

2013. szept. 24. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!