Sos! Rántás kérdés! Hogyan kell jól csinálni?
Már egy ideje főzök, de a főzelékek sűrítésével mindig szenvedek. Soha nem lesz elég sűrű, és több és több lisztet kell beleraknom. Mi a titka? Most készülök borsó főzeléket csinálni, de félek nekikezdeni. Szóval arra gondoltam, hogy a lisztet esetleg tovább kellene pirítani? Vagy rossz lisztet használok? Az arányokról annyit, hogy két főre, két napra kb. egy 2 literes lábasban szoktam csinálni. Ha habarok, akkor mire elég sűrű lesz, addigra kb. 4 ek lisztet kell beletennem, és tiszta liszt ízű lesz. Ez a legnagyobb problémám végülis. Ha meg rántással csinálom, akkor is rá kell segítenem még egy adag rántással. Nagyon utálom már ezek miatt a főzelékeket!
Segítsetek! Ti hogyan csináljátok???
Szia, egy 2 literes fazéknyi főzelékbe pedig igencsak elkel 4 evőkanál liszt. Mondjuk én soha nem méregettem, érzésre sikerült nagyjából mindig eltalálnom. Én például zabpehely lisztel is szoktam főzeléket sűríteni, nem lehet észrevenni a különbséget és sokkal egészségesebb.
Ha rántást csinálsz, pirítsd azért a lisztet, ne legyen sötét, de nem elég 1 perc sem, ha habarsz, akkor is nagyon fontos, hogy forrald az ételt, hiszen a nyers liszt ízét így fogod tudni eltüntetni az ételből.
Én a borsófőzeléket staubolással szoktam sűríteni, nem kanállal, hanem csak szórom rá a lisztet egyenletesen...
A 4 kanál az reálisnak tűnik, szerintem a fő ok, hogy nem forralod össze eléggé. Habarásnál legalább 2-3 percig hagyd főni újraforrás után.
Ha úgyis érzed (bár nem szabadna), akkor válts inkább étkezési keményítőre.
Akkor lehet hogy a pirítással lesz a gond. Mikor elkeverem a lisztet a zsiradékkal nem szoktam 15 másodpercnél tovább pirítani. Akkor megpróbálom végre jó csinálni.
Köszi!
teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel érdemes rántást csinálni. Zseniálisan finom lesz tőle
Örülök hogy már tudod a választ és tovább fogod pirítani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!