Miért folyik oldalra a kenyértészta a sütéskor vagy keléskor?
Figyelt kérdés
Megformáztam téglatesthez hasonló formára, és fele olyan lapos lett, mert oldalra folyt szét sülés közben. Ha formàba rakom, akkor meg felfelé se sokat nő.
500 g liszt (tönköly, zab, graham), 2ek só,cukor,olaj, 10g élesztő, 1ek sikér, 375g víz. Magvak.
2013. szept. 20. 02:11
1/4 anonim válasza:
Mert lágy.1 dl vízzel többet teszel mint kellene.A kenyér tészát keményre kell dagasztani.
2/4 anonim válasza:
Igen azért mert lágy. Nekem előfordult már, hogy sütéskor azért folyt el, mert túlkeleztettem.
3/4 anonim válasza:
Az ilyen vacak lisztből sütött kenyér soha nem lesz olyan jó, mint a fehérlisztből sütött. Nehéz normális állagúra elkészíteni. Próbálj hozzá fele annyi fehérlisztet keverni.
4/4 anonim válasza:
Akkor folyik szét, ha túl lágy a tésztája, sok a folyadék, vagy túlkelt a tészta, de a liszttel is gond van, mert mindhárom nehéz liszt, én keverni szoktam a tönkölybe, grahamba egy kis fehér lisztet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!