Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért folyik oldalra a kenyért...

Miért folyik oldalra a kenyértészta a sütéskor vagy keléskor?

Figyelt kérdés

Megformáztam téglatesthez hasonló formára, és fele olyan lapos lett, mert oldalra folyt szét sülés közben. Ha formàba rakom, akkor meg felfelé se sokat nő.


500 g liszt (tönköly, zab, graham), 2ek só,cukor,olaj, 10g élesztő, 1ek sikér, 375g víz. Magvak.


2013. szept. 20. 02:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Mert lágy.1 dl vízzel többet teszel mint kellene.A kenyér tészát keményre kell dagasztani.
2013. szept. 20. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen azért mert lágy. Nekem előfordult már, hogy sütéskor azért folyt el, mert túlkeleztettem.
2013. szept. 20. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Az ilyen vacak lisztből sütött kenyér soha nem lesz olyan jó, mint a fehérlisztből sütött. Nehéz normális állagúra elkészíteni. Próbálj hozzá fele annyi fehérlisztet keverni.
2013. szept. 20. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor folyik szét, ha túl lágy a tésztája, sok a folyadék, vagy túlkelt a tészta, de a liszttel is gond van, mert mindhárom nehéz liszt, én keverni szoktam a tönkölybe, grahamba egy kis fehér lisztet is.
2013. szept. 20. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!