Milyen csokimáz recepteket tudtok ami tényleg megdermed, nem folyik összevissza, könnyen lehet vele dolgozni, könnyen egyenletesre tudom kenni a sütin, vastagon is megáll a süteményen?
Már kérdezték ezt máskor is. Ugyan az a válaszom. Mi ezt a mázat szoktuk használni. Bevált sok süteményhez. Nézd meg a képet azután dönts!
5 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 2 evőkanál keserű kakaópor, 2 evőkanál víz
Kis lángon folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd hagyjuk kevés ideig főni. Először ugyebár a margarinnak kell elolvadnia, akkor lesz homogén, majd utána kezd el bugyborékolva forrni, és kicsit sűrűsödni. Ha ekkor egy pohárba hideg vizet töltünk és a mázból belecseppentünk, akkor a máz kis golyókat formálva leszáll a pohár aljára és egészben marad pár másodpercig. Ekkor van készen a máz.
Ez a mennyiség 25x35 cm méretű tepsi süteményre elég (én általában 1,5 adagot csinálok, mert nagyobb tepsiben sütjük a süteményeket) Ha jól csinálod, akkor megköt és isteni kakaós íze van (össze sem lehet hasonlítani a tortabevonókkal), de ki kell tapasztalni, hogy mikor jó az állaga. Ha megfelelő, akkor pont elég időd van ahhoz, hogy egy hosszú késsel szépen elsimítsd a süti tetején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!