Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek milyen lenne?

Szerintetek milyen lenne?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy csinálok tejberizst sütőben, kicsit több tejjel, mint szoktam, aztán mielőtt elkészül kivenném a sütőből, hozzákevernék egy puncspudingport (esetleg egy kis extra tejjel, és visszaraknám a sütőbe.

Vagy amikor majdnem kész a rizs, kivenném, megint csak puding, tej bele, és gázon összerottyantanám...

Vagy nagy hülyeség? :D


2009. nov. 5. 15:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
nem tűnik hülyeségnek, próbáld ki, aztán írd meg mi lett...:)
2009. nov. 5. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A puddingport be keverd a rizsbe közvetlenül,mert nem fog egyenletesen eloszlani a rizsben.Én már az elején a tejbekeverném a puddingport,és úgy tenném a rizsbe,vagy a port elkeverném és úgy keverném bele a félkész rizsbe,és visszatenném a sütőbe.A gázon könnyen leéghet a rizs.
2009. nov. 5. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát a sült tejberizs töröktalálmány és nagyon-nagyon finom. Nem tudnám elképzelni plussz pudinggal.

DE mivel nagyon kreatív vagy próbáld ki már csak azért is! A legextrémebbnek hitt dolgokból lesznek 100 év múlva a mindennapi kaják. Gondoljunk csak a palacsintára és társaira. Hajrá =)

(és mindenképpen írd meg milyen lett, én drukkolok neked!)

2009. nov. 5. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
sztem ez nem rossz, de én vaníliás pudingport használnék (vagy citromosat, ha van olyan).
2009. nov. 5. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
utolsó voltam ezelőtt: és nem gázon, hanem gőz felett csinálnám, mert sztem leégne. vagyis: lábasban vizet forralnék, és ennek a tetejére tenném a rizses lábast.
2009. nov. 5. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

és lehet, hogy a gőzölés sem elég, mert még egy kis vaj is kéne alá...


ú, már érzem is az ízét... te gonosz, jól kitoltál velem, most már egész este erre fogok gondolni :DDD

2009. nov. 5. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat... :)

Először én is vaníliásra gondoltam, de az nincs itthon. Úgyhogy most megyek, és kotyvasztok egy puncsosat. Majd írok, hogy mi lett belőle... :S

2009. nov. 5. 17:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Kár volt idekattintanom. Most folyik a nyálam :=).

Alig várom, hogy megtudjam, milyen lett. Lehet, hogy ez lesz nálunk is holnap?

Hajrá!

2009. nov. 5. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
Jelentem, már az ablakban hűlnek az adagok... :)
2009. nov. 5. 18:25
 10/13 A kérdező kommentje:

Kész van! Fincsi lett. Bár egy kis mazsolát el tudnék még képzelni benne. :S

Végül úgy csináltam, hogy kb. 1,5 dl rizsből csináltam sütőben tejberizst. Amikor kicsit elkezdett barnulni a teteje, kivettem a sütőből, leszedtem ezt a barnás részt, majd átöntöttem egy másik kotlába.

Kikevertem a tejjel, meg a cukorral a puncspudingport (kicsit kevesebbel, mint fél liter, mert a rizs alatt maradt egy kevés tej), majd hozzákevertem a tejberizshez, és kavargatva felrottyantottam.

Mivel puhára sütöttem a tejberizst, így a gázon már nem kellett főzni, és így nem is égett oda.


Wááá, na nem kellett sokat ennem belőle. A lányom elkuncsorogta az enyémet is. :S

2009. nov. 5. 19:09
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!